avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cheltuieli avocat colaborator in numele societatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cheltuieli avocat colaborator in numele societatii

Bun gasit, am intalnit urmatoarea speta:
un avocat colaborator se deplaseaza in UE pentru a incheia un contract de prestari servicii cu un tert. Factura de cazare este intocmita pe societatea civila de avocati (SCA) si nu pe entitatea lui. As dori sa stiu daca aceasta cheltuiala este deductibila pentru SCA, in ideea in care el ar fi putut lua acea factura pe entitatea lui si apoi sa factureze recuperarea de cheltuieli catre SCA.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Radu Marca , Avocat 20:57, 18 Septembrie 2012
Dacă avocatul este colaborator al SCA este absolut normal ca factura să fie emisă ,,pe firmă" pentru că firma la trimis.
Ideea este ca nu am baza legala care sa imi confirme asta
Parerea mea este ca factura a fost intocmita corect. Dvs/ ati efectuat deplasarea in numele SCA.
Ce bază legală îţi trebuie că îţi trimit eu una.
Am nevoie de o reglementare in care sa fie precizat ca o cheltuiala este deductibila daca este facuta in numelele societatii de o persoana terta care nu este asociat sau salariat al societatii respective,

Alte discuții în legătură

Factura avion laurail laurail Buna ziua! Reprezint o firma care se ocupa cu serviciile IT precum si cu vanzarea-cumpararea produselor de gen. Administratorul firmei impreuna cu un ... (vezi toată discuția)
Cazare externa pt clientii firmei alina1977 alina1977 Pot sa decontez pe firma transportul si cazarea externa pt un client al firmei care imi cumpara o cantitate importanta de marfa? Deplasarea se efectueaza in ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar colaborator - chitanță și factură draganemanuel draganemanuel Bună ziua! Ca avocat stagiar, colaborator la o societate civilă de avocați, cu drept la clientelă proprie, cum trebuie să îmi tratez clientela ... (vezi toată discuția)