avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovire si alte violente : cum procedez?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovire si alte violente : cum procedez?

Buna seara!
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta:
- in urma unei discuitii mai aprinse o persoana a tras de usa apartamentului si mi -a prins degetele. Exista certificat medico-legal cu 5-6 zile ingrijiri medicale si vecini care au auzit cearta. Ce sanse am sa obtin o hotarare favorabila daca nu exista martori care sa ateste ca lovirea s-a produs in acest context si de catre persoana vinovata?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters61888 , utilizator 20:41, 20 Septembrie 2012
In functie de ce va declara cel care v-a lovit la usa...

Daca minte, 0 lei amenda, fiind vorba de cuvantul dvs. contra cuvantului lui.

Daca nu , cu 5 zile, poate el nu vroia sa va rupa degetele cand a tras de usa? Cred ca procurorul va zice "lipsa pericolului social',etc
Usa la apartamentul dvstra sau al lui?Daca erati la apartamentul lui ar trebui sa aveti si o explicatie ce cautati cu mana acolo.Oricum nimeni nu va impiedica sa depuneti o plangere penala.
Sunt sanse daca aveti martori ,vecinii. Oricum e greu de crezut ca v-ati zdrobit degetele singur.Daca nu reusiti cu o solutie favorabila a plangerii penale, atunci puteti face cerere de chemare in judecata( actiune civila).
Cearta a avut loc la usa apartamentului meu si a fost generata de fetita mea si baiatul dumneaei. Vecinii sunt martori doar pentru ce au auzit. Singura mea arma este certificatul medico-legal si vecinii care au auzit ca ne-am certat. Eu mi-as dori doar sa nu mai aiba nicodata curaj sa vina la usa altcuiva cu intentia de a intra in casa respectivei persoane. Nu doresc sa fiu parte civila in procesul penal decat cu contravaloarea cheltuielilor de judecata si cea a certificatului medico-legal. Ar fi suficient si o amenda minima stabilita de instanta pentru curajul dumneaei. Pe mine nu ma incalzeste cu nimic, insa cred ca nu va ma avea indrazneala sa mai vorbeasca urat cu nimeni si nici sa loveasca.

Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din victima ...agresor lupianca lupianca Buna ziua...am si eu o problema. Acum cateva luni intre mine si fosta soacra a avut loc o altercatie: eu am vrut sa ies afara din casa, ea era la usa si vroia ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale in urma unei agresiuni danudny danudny Buna ziua! In data de 15.03 2015 orele 3 dimineata noul meu vecin care se muta-se in chirie fara acte,perete in perete cu mine,asculta muzica si facea galagie ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica Marius010 Marius010 Buna ziua, Ma numesc Marius si am urmatoarea problema: in data de 6 sept. anul curent am fost cu iubita mea la mare, in constanta la niste amici, am iesit ... (vezi toată discuția)