avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită probleme-credit persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

probleme-credit persoana fizica

in anul 2oo8 am luat o masina in rate ,fara nici o garantie-cu o rata lunara fixa de 800 lei pe 7 ani.luna aceasta am fost informati ca dosarul a fost dat la o firma de executare silita...-eu fiind cu ratele la zi.am sunat la banca si am primit lamuriri ...ca de fapt a fost o eroare si datorita acestei greseli ei imi ofera refacerea unui nou contract cu o rata mult mai mica adica de 600 lei /luna pana la sfarsitului perioadei de credit ramas.(3 ani)
Nelamurirea mea este daca trebuie sa semnez acest nou contract ,si de ce s-a micsorat rata ? eu nu cred ca banca va pierde 200 lei pe luna pentru o eroare!
va rog din suflet sa ma indrumati ce sa fac ,sau unde sa merg pt. a fi ajutata.
multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:56, 19 Septembrie 2012
Avand in vedere lipsa de informatii concrete din contractul incheiat cu banca este hazardat a emite raspuns privitor la motivele care au determinat micsorarea ratei
Prioritar pentru dv este sa obtineti din partea bancii documentele prin care sa fie sistata actiunea demarata de catre recuperator
nu intelegeti ca
aceasta actiune demarata catre executor este din greseala bancii?eu ce vina am ? dupa cum am mai spus nu am intarziat cu plata ratei .ce informatii concrete doriti daca eu am platit ,nu am restante ?sper sa ma puteti ajuta cu un sfat ,ce sa fac sau poate trebuie sa ''merg mai departe''?
multumesc
.
S-a inteles perfect ca va confruntati cu situatia executarii silite datorata erorii creditorului,care detine fara sa va ofere detalii a comunicat micsorarea valorii ratelor
Dv in calitatea de beneficiar imprumut ,va revine obligatia ca pentru indepartarea altor situatii neplacute,sa solicitati creditorului sa clarifice situatia cu executorul astfel incat sa fie stopata procedura executarii silite,pentru care precizati ca "luna aceasta am fost informati ca dosarul a fost dat la o firma de executare silita"
Concomitent urmeaza sa clarificati cu reprezentantii bancii motivul pentru care se impune incheierea unui nou contract
a fost stopata procedura de executare,dar eu am o indoiala in ceea ce priveste noul contract care v-a trebui sa-l semnez ....nu stiu ce voi face....asteptam mai multe lamuriri ..oricum va mutumesc
In situatia in care banca a recunoscut eroarea si a desfasurat procedurile necesare stoparii executarii silite ,pe cale de consecinta ramane in vigoare contractul initial negociat
Solicitarea incheierii unuii nou contract cu alte clauze este suspecta si in situatia in care banca nu motiveaza legal si credibil cererea,va determina la maxima prudenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita MonicaMal MonicaMal Buna seara. Am si eu o intrebare. Am 2 credite (Lei si Euro) la banci diferite. Cel in lei a intrat in executare silita, si s-a facut 1/3 poprire pe salar. Din ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar nfurdea@yahoo.com nfurdea@yahoo.com ma intereseaza care este perioada dintre prima luna in care nu mi-am mai putut plati ipoteca si demararea actiunii de executare silita (vezi toată discuția)
Restante banci dritaS dritaS am ramas in urma cu achitarea ratelor la banca(lunar am depus o suma, dar mai mica 100 ron in loc se 370 ron ) iar acum am primit o somatie de executare ... (vezi toată discuția)