avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi dupa casatorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi dupa casatorie

Buna ziua.
Mama mea dupa 31 de ani de casatorie divorteaza. Ma intereseaza drepturile ce i se cuvin avand in vedere faptul ca sotul a mostenit casa de la parintii lui si terenul aferent. Dupa casatoria cu mama mea nu s-a mai construit nimic in acea curte dar in schimb s-au facut renovari si intretineri ale locuintei.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:06, 19 Septembrie 2012
Mama dvs nu are niciun drept la imobilul dobandit de sot prin mostenire de la parintii sai, insa are un drept de creanta asupra a 1/2 din sumele investite in timpul casatoriei in acest imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare partaj . luptator luptator Situatia este in felul urmator ; sotia a plecat de acasa la mama ei sub pretextul ca are nevoie de ajutor in cresterea copilului....au trecut 2 ani timp in ... (vezi toată discuția)
Divort ioanaDD ioanaDD buna ziua,sunt mama unui baietel de patru ani si vreau sa divortez.Am fost casatoriti sase ani dar locuinta unde stam este act de donatie cu drept de uzufruct ... (vezi toată discuția)
Dreptul de proprietate in familie madalina1990 madalina1990 Buna ziua! Am cateva nelamuriri si as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta.Sunt casatorita de 1 an,iar inainte de asta am trait in concubinaj cu actualul ... (vezi toată discuția)