avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... cas angajat si pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

cas angajat si pfa

as dori sa-mi raspundeti cum se calculeaza cas pentru pfa in cazul in care sunt si angajat cu norma intreaga 5,5 la salariul minim sau 5,5 veniturile nete.Veniturile nete la pfa sunt mai mici decat salariul minim

multumes
Cel mai recent răspuns: olden , utilizator 08:16, 20 Septembrie 2012
La veniturile nete ale pfa ... Cu limitatea din lege.
Cat plateste un PFA lunar fara sa aiba calitate de salariat ?

Puteti sa va asigurati la:

♥ pensii: pentru un venit minim asigurat de 741 lei veti plati 232 lei lunar,

♥ sanatate: in cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia este de 39 lei pe luna,

♥ somaj: contributia lunara este de 0,5% din venitul asigurat, deci minimum este 3,50 lei,

in conditiile legii, in baza unor contracte de asigurare incheiate cu fiecare institutie in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii stat mirelamoldoveanu mirelamoldoveanu Care sunt reglementarile legislative conform caruia o pers. fizica lucreaza in particular nefiind angajat dar isi plateste din mana contributiile catre stat? (vezi toată discuția)
Cum ma pot asigura la pensie si sanatate? gabitza1980 gabitza1980 Buna seara.Am si eu urmatoarea intrebare: pentru a beneficia de pensie la batranete si de asistenta medicala, pot platii contributiile CAS si CASS din mana ... (vezi toată discuția)
Plata taxe iulian52 iulian52 Buna ziua Actualmente sunt somer, dar cat de curand voi iesi din plata. Ma intereseaza cum pot sa-mi platesc in continuare contributiile la pensie si ... (vezi toată discuția)