avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verticala comuna apa rece bucatarie...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verticala comuna apa rece bucatarie...

am si eu o mica mare problema,conductele care imi alimenteaza cu apa rece/calda bucataria,sunt conectate la cele doua verticale(apa rece/calda) din apartamentul vecin,verticalele comune sunt in apartamentul vecin,deci daca el opreste apa rece/calda eu nu mai am apa.Persoana respectiva m-a amenintat ca ma lasa fara apa,daca nu aduc modificari,in ideea de a fi separati(sa fim alimentati individual).As dori sa stiu daca are dreptul de a ma lasa fara apa.daca este legal!va rog un raspuns urgent...multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: o-problema , utilizator 09:55, 20 Septembrie 2012
Daca coloanele comune trec din constructie prin acel apartament, inseamna ca asa a gandit arhitectul si asa trebuie sa ramana, nu are voie sa va intrerupa alimentarea cu apa.
Legea 230/2007 Art. Art. 14 Nici un proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
exact,sunt conductele comune de la construirea blocului,numai ca trec pe la vecin!persoana respectiva mi-a spus ca taie tevile si le blindeaza..
multumesc frumos!si care ar fii pasii de urmat in cazul in care el imi va taia conductele?(este un personaj mai dificil)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
o-problema, utilizator
In situatia mentionata in care instalatia parte comuna si racordul de alimentare aferent apartamentului dvs se afla la nivelul personajului mai dificil ,se impune sa atentionati pe acesta ca nu detine autoritatea si competenta sa aduca modificari asupra instalatiei parte comuna
In situatia in care respectivul proprietar isi asuma responsabilitatea sa intervina neautorizat asupra instalatiei parte comuna,respectiv sa va cauzeze prejudicii ,risca

HG nr 1588/2007 art 12 B. ObIigatii:na) sa mentina in bune conditii proprietatea individuala, apartamentul sau spatiuI cu alta destinatie decat aceea de locuinta, pe propria cheltuiala.
Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptu de proprietate comuna sau individuala al celonlalti proprietari din condominiu;

Art. 13. (1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cunrespectarea prevederilor legale referitoare Ia autonizarea de catre autoritatea publica Iocala anmodificarilor constructiei, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietatinindividuale.n(
2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinatia proprietatii comune fara a obtine mai intainacceptul asociatiei de proprietari.

L nr 230/2007 Art. 17.- Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2012
elga50, moderator
@o-problema

De ce i-a casunat pe dv. sa va taie accesul la apa? Ati avut vreun conflict?

Alte discuții în legătură

Conducta apa rece-proprietate comuna elena_1234 elena_1234 Buna seara, Spuneti-mi daca conducta de apa rece de la bucatarie este proprietate comuna. Presedintele asociatiei spune ca nu si ca trebuie sa suportam ... (vezi toată discuția)
Delimitare parte comuna aoa aoa salutare, am o problema a carei rezolvare nu am gasit-o reglementata nicaieri si de aceea apelez la cunostintele voastre (poate ati trecut prin asa ceva!): ... (vezi toată discuția)
Parti comune - instalatii sanitare apartamente mousy mousy Buna seara! Ma intereseaza sa aflu care sunt partile comune in ce priveste instalatia de apa calda/rece/evacuare dintr-un apartament. Mai exact, tevile de ... (vezi toată discuția)