avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contractul de mandat al administratorului trebuie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contractul de mandat al administratorului trebuie inregistrat la registrul comertului?

Buna seara! Lucrez la o societate unde asociat unic este Consiliul Local. Administratorul societatii (SRL) are aprobat un contract de mandat prin hotarare de consiliu. Acum trebuie sa-i suspend activitatea pe perioada in care este valabil acest contract de manda? Acest contractat trebuie inregistrat la registrul comertului, iar mai apoi administratorul trebuie sa faca contract pentru a-si plati contributiile (sanatate, somaj, pensie) ? Trebuie sa mearga personal sau poate merge altcineva cu o procura? Ce acte sunt necesare pentru fiecare pas care trbuie urmat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 6 Octombrie 2012
Contractul de mandat nu se inregistreaza la Registrul comertului ... la registrul comertului, conteaza doar actul de numire in functie (act constitutiv / hotarare asociat unic).

Se poate ca dupa modificarea actului constitutiv al societatii, pe care il vom depune la registrul comertului, sa atasam contractul de mandat?
Cum imi va aparea in statele de plata, CIM suspendat? Si cum ii platesc toate contributiile?
Trebuie sa faca contract cu sanatatea, pensia, somajul? La art. 296^4 lit. e) din codul fiscal administratorul trebuie sa plateasca cas (angajat+angajator), cass (angajat+angajator), fnuass, impozit si nu este obligat sa plateasca somajul, fomdul de garantare si contributia pentru accidente. Pentru el trebuie depusa declaratia 112 daca este administrator cu contract de mandat la srl?
La registrul comertului, conteaza doar actul de numire in functie (act constitutiv / hotarare asociat unic).
Asadar, veti depune actul prin care a fost numit administrator/
Am inteles asta acum, dar nu stiu cum se procedeaza cu contributiile pe care trebuie sa le plateasca. Conform Legii 31/1990 iam suspendat cimul pe 4 ani (perioada in care contractul de mandat este valabil). Casa de asigurari spune ca fiscul trebuie sa-mi dea toate detaliile cu privire la contributia la sanatate. Luni iau legatura cu ei. Dar administratorul trebuie sa mai apara in statele de plata odata ce cim-ul este suspendat? Il inregistrez altfel cu contract de mandat? Problema mea acum este ca nu stiu cum sai platesc contributiile catre stat si salariul. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Obligatoriu 1 salariat la srl? adela1978 adela1978 Buna ziua. Vroiam sa va intreb urmatoarele: - e vorba de 1 srl ce se va infiinta, domeniul vanzari(comert in magazin), este obligatoriu sa existe un ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat pentru administrator vasilemihaela23 vasilemihaela23 Administratorul (persoana fizica-cetatean strain) trebuie sa fie remunerat pt activitatile de administrare pe baza unui contract de mandat, dar nu stiu unde ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator raca raca Sunt administratorul unui SRL din 2006. Anul trecut asociatul unic a vandut firma unei alte persoane (tot asociat unic-cetatean strain) eu ramanand in ... (vezi toată discuția)