avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de mandat pentru administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de mandat pentru administrator

Administratorul (persoana fizica-cetatean strain) trebuie sa fie remunerat pt activitatile de administrare pe baza unui contract de mandat, dar nu stiu unde trebuie inregistrat acest contract. Mentionez ca acest administrator este numit in aceasta functie prin actul constitutiv, dar acolo nu scrie de remunerarea sa in acest sens. Banuiesc ca acest lucru se poate stabili prin contractul de mandat nu ?
In cazul in care se va face acest contract de mandat (asociatul unic este o societate din Cipru care l-a numit prin hotarare administrator la societatea din Romania si separat i-a dat o procura prin care il imputerniceste sa semneze toate contractele in numele societatii) administratorul va semna contractul si la mandatar si la mandant?
Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri.
Asociatul unic trebuie sa va incheie contractul de mandat pentru administrator ,nu administratorul.
Contractul de mandat se va incheia intre societatea din Romania reprezentata legal de asociatul unic (societatea din Cipru),care va semna contractul de mandat si administrator. Stampila de pe contract va fi a societatii care este asociat unic sau a societatii din Romania?
Acest contract de mandat trebuie inregistrat undeva?
Multumesc pentru ajutor!
Se va incheia eventual un contract de administrare intre asociat si administrator. In acest act se pot insera toate drepturile si obligatiile administratorului. Nu stiu daca acest act in urma ultimelor modificari legislative se mai inregistreaza la ITM, dar la registrul comertului se poate depune pe formularul depunere-mentionare acte.
Contractul de mandat se inregistreaza la Registrul Comertului.
Contractul va fi semnat de reprezentantul legal al asociatului unic, la care se ataseaza imputernicirea primita.
1. Contractul de mandat se incheie intre societate si administratorul ei. In niciun caz nu intre asociatul unic si administrator.

2. Contractul nu se inregistreaza la registrul comertului, acolo conteaza doar actul de numire in functie (act constitutiv / hotarare asociat unic).

3. Contractul de mandat nu s-a inregistrat niciodata la ITM. Nici astazi nu este cazul.

4. Din punct de vedere fiscal remuneratia administratorilor este asimilata salariului. Nu poate fi vorba de inregistrarea contractului la fisc, dar se poate sa existe formalitati suplimentare.

5. Contractul de mandat se semneaza de reprezentantul societatii si de administrator. Desi reprezentantul este tot administratorul, nu este indicat ca aceeasi persoana sa semneze in ambele calitati (este un mic conflict de interese) decat daca exista o hotarare a asociatului unic in care sa se regaseasca elementele principale din contract (remuneratie si drepturi conexe). Cum de regula nu se intampla asa, poate semna pentru societate fie doar reprezentantul legal al asociatului unic, fie si acesta si administratorul societatii romane. A doua varianta mi se pare cea mai buna. in orice caz, asociatul unic nu reprezinta legal societatea.
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune catre persoana juridica straina Ciqui Ciqui Am un S.R.L. cu 2 asociati. Cei doi asociati vor sa cesioneze partile lor sociale catre o societate din Cipru (limited), care la randul ei este detinuta de o ... (vezi toată discuția)
Administrator srl-d ioana_popescu1990 ioana_popescu1990 Poate fi numit administrator SRL-D cu asociat unic o alta persoana? Sau director general? Se poate realiza acest lucru prin incherea unui CIM si nu prin statut? (vezi toată discuția)
Revocare administrator ciprian.musat ciprian.musat Salutare, Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din ... (vezi toată discuția)