avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Revocare administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Revocare administrator

Salutare,
Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din Germania a venit si si-a deschis o firma in Romania la care m-a pus pe mine administrator (nu sunt asociat ci doar administrator). Treaba nu a mers niciodata dar am fost angajat (inca sunt) cu carte de munca pe firma asta in functia de director (care nu inseamna nimic pentru ca firma doar pe mine ma are angajat). Acum as vrea neaparat sa renunt la slujba de administrator in primul rand si sa imi vad de propria viata. Problema este ca asociatul este in Germania si nu mai vrea sa vina in Romania iar eu am ramas cu firma pe cap. Cum pot sa ma retrag din aceasta prostie astfel incat sa nu mai am batai de cap? Cum sa procedez pentru a nu mai fi administratorul firmei?
Multumesc pentru orice idee sau ajutor!
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 13:31, 24 Februarie 2010
Revocarea administratorului se face prin Decizia asociatului unic sau Hotarare AGA si se depune la ORC. Stiti cumva pe ce perioada ati fost numit administrator? Poate a expirat mandatul dvs.
Va poate face o procura prin care sa faceti un act aditional sau o hotarare AGA sa numeasca alt administrator.
Da, revocarea administratorului se face prin Decizia asociatului unic sau Hotarare AGA si se depune la ORC.
Intai va duceti la Oficiul Registrului si Comertului si vedeti in ce faza se afla aceasta firma? Si daca nu cumva manadatul dvs a expirat...daca a fost de mult ar fi trebuit si eventual cereti si acolo sfatul in fct de raspunsul primit.
Doar cu Hotararea asociatilor de schimbare a administratorului.
Revocare fara vointa asociatului se poate face in instanta sau prin expirarea mandatului. Stiu de la ONRC pentru ca m-am lovit de aceeasi situatie si m-am interesat la ONRC. Bine.. sub rezerva ca functionara de la ghiseul lor stie ce spune.

Alte discuții în legătură

Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl cass4 cass4 cum pot sa renunt la fctia de adm cu puteri depline si fara acordul asociatului/administrator am aceasta calitate prin act constitutiv multumesc (vezi toată discuția)
Demisie administrator societate comerciala ramo1305 ramo1305 Buna ziua! Sunt numit Administrator societate comerciala in actul constitutiv al unei firme, si am si contract de munca pe acelasi post. Daca doresc sa ... (vezi toată discuția)