avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... demisie administrator srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

demisie administrator srl

cum pot sa renunt la fctia de adm cu puteri depline si fara acordul asociatului/administrator
am aceasta calitate prin act constitutiv

multumesc
Cel mai recent răspuns: alcibiade , utilizator 10:44, 25 Februarie 2010
Depuneti demisia
Ce prevede Actul constitutiv referitor la numirea/revocarea din functie a administratorului?
Daca ai fost numit prin Actul constitutiv sau ulterior prin Decizie/Hot. AGA, va trebui sa fi revocat prin Decizie/Hot.AGA, care sa fie inregistrata la ORC.
Degeaba ti-ai depus demisia, daca asociatul /asociatii nu emit Decizia /Hot.AGA de revocare care trebuie sa fie inregistrata la ORC, nu esti descarcat din functia de administrator.
in actul constitutiv nu se specifica nimic in leg. cu numirea sau revocarea adm fiind o soc infiintata in 1991, statutul nu este f stufos,nu da f multe detalii,doar strictul necesar mai ales ca pe atunci fondatorul=mama mea= era asociat unic.nici mai departe cand am intrat si eu nu s-a specificat nimic cu privire la adm,decat ca soc va fi adm de cei 2 adm.,nimic altceva.
multumesc pt raspuns
Demisia este un act unilateral care nu tb motivat , indiferent de situatie . In cuprinsul legii 31 / 1990 se vorbeste numai de revocare de catre Adunarea Generala sau de catre Consiliul de Administratie a administratorului .

Cazacioc@
Degeaba ti-ai depus demisia, daca asociatul /asociatii nu emit Decizia /Hot.AGA de revocare care trebuie sa fie inregistrata la ORC, nu esti descarcat din functia de administrator.


In conditiile in care nu este emisa Decizia / Hotarare AGA de catre asociati si inregistrarea la ONRC , administratorul nu este responsabil de actele si faptele de comert efectuate ulterior finalizarii preavizului , dovada fiind incetarea contractului de mandat incheiat cu societatea .

Ulterior , chiar si in instanta se poate proba cu demisia inaintata si cu nr de inreg de la societatea unde v-ati desfasurat activitatea pana la un moment dat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere administrator prutyi prutyi Un administrator X la un SRL cu 5 asociati doreste sa se retraga din functia de administrator. Nu este asociat in SRL, insa este angajat in functia de director ... (vezi toată discuția)
Revocare administrator ciprian.musat ciprian.musat Salutare, Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl silvian60 silvian60 Am depus si inregistrat la societate(SRL) demisia din functia de administrator. A fost convocata AGA care a acceptat demisia cu conditia incheierii anului ... (vezi toată discuția)