avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie administrator SRL

Am depus si inregistrat la societate(SRL) demisia din functia de administrator. A fost convocata AGA care a acceptat demisia cu conditia incheierii anului fiscal. Am facut acest lucru si AGA a acceptat descarcarea mea de gestiune. In acel moment am considerat ca am indeplinit toti pasi necesari pentru a nu mai avea legatura cu acea societate. Peste 2 ani solicitand un cazier fiscal constat ca societatea nu inregistrase la ORC schimbarea administratorului. Mergand la societate si amenintandui cu instanta acestia au inregistrat la ORC(dupa 2 ani) hotararile prin care a fost acceptata demisia si cea prin care am fost descarcat de gestiune. Intrebarea mea este din punct de vedere legal eu de cand nu mai sunt administratorul societatii, din momentul acceptarii demisiei mele si descarcarea de gestiune sau din momentul cand societatea a inregistrat la ORC hotararile respective?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:39, 22 Ianuarie 2014
De la data prevazuta in Hot AGA, fata de asociati, si de la data inreg la ONRC, fata de terti. De la data inreg la ONRC, actul aditional dobandeste data certa, fiind opozabil tertilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre controversata problema a renuntarii la mandatul de administrator triton10 triton10 Buna ziua Desi pe forum exista o multime de topicuri deschise pe acest subiect, fara ca parerile exprimate sa fie unanime in privinta modului in care ... (vezi toată discuția)
Lamuriri demisie administrator baltazar baltazar Intai multumesc pentru raspunsurile la intrebarile anterioare! Acum am o mare rugaminte: va rog sa-mi spuneti cum poate demisiona un administrator,care este ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)