avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lamuriri demisie administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lamuriri demisie administrator

Intai multumesc pentru raspunsurile la intrebarile anterioare!
Acum am o mare rugaminte: va rog sa-mi spuneti cum poate demisiona un administrator,care este si actionar. Am inteles ca trebuie notificat registrul comertului;cum se face aceasta notificare? Demisia din functia de administrator (neremunerat) este un act unilateral sau trebuie acordul si celuilalt administrator?
Va rog sa ma ajutati,e foarte urgent!!!!!!! Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters60274 , utilizator 14:53, 23 Iulie 2008
trebuie sa convocati AGA
pt aceaste masura trebuie convocata o hot aga in care se aproba demisia dlui din f de adm.
aceasta hot se publica la orc
dupa noua numire se actualizeaza si actul constitutiv
Si daca celalalt administrator (respectiv actionar )nu este de acord cum se poate rezolva totusi problema?#-o
Daca vrea sa plece pleaca pentru ca nu il poate nimeni tine cu forta in functie.AGA va lua act de demisie si fie va ramane cu administrator unic ,fie va face inlocuirea.Probleme ar putea fi la descarcarea de gestiune ,administratorul demisionat fiind in continuare raspunzator fata de societate pentru actele incheiate de acesta in perioada mandatului sau. Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator srl cass4 cass4 cum pot sa renunt la fctia de adm cu puteri depline si fara acordul asociatului/administrator am aceasta calitate prin act constitutiv multumesc (vezi toată discuția)
Demisie administrator srl silvian60 silvian60 Am depus si inregistrat la societate(SRL) demisia din functia de administrator. A fost convocata AGA care a acceptat demisia cu conditia incheierii anului ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune administrator s.a. claudiaanto claudiaanto Sunt actionar la o soc. com pe actiuni. Societatea al carui actionar sunt a convocat o AGA, pt alegerea unor membrii ai cons. de adm, avand in vedere de 2 ... (vezi toată discuția)