avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere administrator s.r.l.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere administrator s.r.l.

Buna seara!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta:
un co-administrator, care este si co-asociat intr-un s.r.l., doreste sa renunte la functia de administrator( a fost numit in aceasta functie prin actul constitutiv in forma autentica). Care sunt variantele de a renunta la aceasta functie, avand in vedere ca ceilalti co-asociati nu sunt de acord cu acest lucru.

Multumiri anticipate!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:10, 31 August 2010
Conditiile privind administrarea societatii sunt stipulate in actul constitutiv si in legea 31/1990. Mandatul administratorului este de 4 ani. Daca a expirat se numeste un alt administrator.
Convoaca AGA (Adunarea Generala a Asociatilor ) cu ordinea de zi :
- desemnarea unui nou administrator in functia de administrator al SC ... SRL, ca urmare a vancantei acestei functii prin demisia d-lui X din functie.
- va depuneti odata cu convocarea si demisia din functie.


Daca in actul constitutiv este stipulat ca mandatul administratorului este pentru o perioada de 4 ani nu aveti de ce sa va faceti griji... Regula cu durata mandatului pentru 4 ani este valabila doar la societatile pe actiuni, pe cand la SRL durata mandatului administratorului poate fi stabilita si pe termen nelimitat. Competenta pentru revocarea administratorilor la SRL este a AGA, conform art. 194 alin.1 lit. b din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Aveti prerogativa legala sa convocati AGA conform art. 195 din aceeasi lege stabilind pentru ordinea de zi revocarea si descarcarea de gestiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator care renunta la functia de administrator MARY ANNA MARY ANNA Buna, Am si eu o intrebare si sper sa gasesc raspuns. Probema este urmatoarea: - un srl care are ca administrator o persoana fizica; intre srl si persoana ... (vezi toată discuția)
Administrator Booksy Booksy Sotul meu este angajat la o firma cu contract de munca in functia de director general si apare si in actul constitutiv ca administrator. El vrea sa plece din ... (vezi toată discuția)
Durata mandat administrator srl gabrielab2017 gabrielab2017 Buna ziua, Daca in actul constitutiv din 2012 scrie ca durata mandatului administratorului unui srl este nelimitata, care este opinia ONRC Bucuresti? ... (vezi toată discuția)