avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot face un titlu de proprietate pe casa de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot face un titlu de proprietate pe casa de la tara?

Salut, iata despre ce este vorba....am la tara o casa in care stau din `83 . Casa sa cumparat cu scris de mana ca asa sunt mai toate p`acolo, iar akum m`am hotar sa fac un titlu de proprietate, m`am dus la Primarie am intrebat mii sa spus sa achit toate impozitele casei si sa ma duk la un notar, am facut asta am fost si la un notar iar acesta mi`a spus sa fac masuratorile cadastriale si sa ma duc la Primarie deoarece dupa 15 ani Primaria este obligata sa te improprietareasca cu aceal pamant. Problema e ca ce`i de la Primarie multe nu prea stiu si cica s`au interesat si ar fii cam 2 posibilitati dar de care nu prea sunt siguri : a) sa`i da`u in judecata si astfel imi vor emite titlu prin ordin judecatoresc , b) sa fac o cerere in consiliul local iar ei sa`mi accepte si sa voteze 50+1%. Intrebarea mea este ...PRIMARIA poate sa emita un titlu de proprietate pe un teren pe care eu am fost trecut in rol din `83 la care am platit toate impozitele in toti acesti ani?
De ce sa mai trebuiasca sa dau in judecata sa mai cheltuiesc si foarte multi bani plus ca dureaza ceva timp mai ales ca sunt si presat de acesta.....
Ideal ar fii daca a`ti putea sa`mi da`ti un raspuns cu care sa ma duc la ce`i de la Primarie sa`i fac sa inteleaga ca pot sa`mi de`a titlu de proprietate...
Astept Raspuns . Va Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabryelaalex , utilizator 22:41, 13 Decembrie 2012

Din pacate, chiar daca nu aveti prea mult timp, singura solutie legala eu o vad: o actiune in uzucapiune, avand in vedere ca au trecut mai mult de 30 de ani de cand stapaniti acel teren.

In mod normal, ar trebui emis Ordinul Prefectului in baza art. 23 din legea 18/1991. Comisia locala de fond funciar trebuie sa intocmeasca un dosar, pe care il inainteaza prefecturii in vederea emiterii documentului sus mentionat. Dosarul, de regula, cuprinde:
- cerere;
- acte stare civila solicitant;
- istoric de rol fiscal (de la primarie);
- extras registru agricol 1986-1990 si registru cadastral 1990 pentru pozitia aferenta imobilului dvs;
- copie chitanta de mana;
- schita cadastrala executata de un expert autorizat;
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din evidente;.
Ordinul Prefectului constata existenta dreptului de proprietate si sta la baza intabularii imobilului respectiv.
Bun deci exista o asemenea lege , Multumesc foarte Mult pt Raspuns!
Se mai poate cere Ordinul Prefectului sau acest lucru a fost posibil pana in anul 2000 ?
Multumesc.
Daca poate cineva sa-mi ofere un răspuns?

Alte discuții în legătură

Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)
Obtinerea proprietatii unui teren prin uzucapiune respinsa iulia bumbu iulia bumbu Am intreprins o actiune in constatare pentru obtinerea dreptului de proprietate asupra unui teren intravilan ,prin uzucapiune si cererea dupa 2 ani de zile cat ... (vezi toată discuția)
Lipsa titlu de proprietate alexaama alexaama In urma unui proces de iesire din indiviziune, am obtinut printr-o tranzactie o hotarare prin care s-a stabilit calitatea de mostenitor ai unui imobil (teren ... (vezi toată discuția)