avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... LEGEA263/2010,ART169 PRIVIND PENSIILE DIN SISTEMUL ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

LEGEA263/2010,ART169 PRIVIND PENSIILE DIN SISTEMUL PUBLIC

Art. 169. - (1) Pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I şi/sau grupa a II-a de muncă, beneficiază de o creştere a punctajelor anuale realizate în aceste perioade, după cum urmează:
a) cu 50% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă;
b) cu 25% pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă.
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în situaţia în care, la recalcularea pensiilor în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2005 privind recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, aprobată cu completări prin Legea nr. 78/2005, cu modificările şi completările ulterioare, pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului la pensie prevăzută de acte normative cu caracter special.

Ce se intelege prin sintagma "pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea în muncă necesară deschiderii dreptului la pensie prevăzută de acte normative cu caracter special. '?

Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 15:48, 20 Septembrie 2012
Se refera la stagiul complet de cotizare.
Puteti sa dezvoltati putin? Ma deruteaza 'acte normative cu caracter special'
Total puncte acumulate pe durata intregii activitati/stagiu complet de cotizare(vechimea in munca)=punctaj mediu anual.Exemplu cei care au beneficiat de prevederile legii 226/2006
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca - miner Cristian2000 Cristian2000 buna ziua sunt un pensionar iesit la pensie pe 21 03 2001 grupa 1 mina cu un stagiu de cotizare de 39 ani 7 luni as dori sa stiu daca beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Calcularea pensiilor gradele 1, 2 elena bita elena bita sunt pensionata pe caz de boala din anul 2002 data04 03 am lucrati in grupa a 2 a 23 ani 9luni 13 zile vreau sa stiu nu benificiezide recalculare comform ... (vezi toată discuția)
Decizia de pensionare Sorin002 Sorin002 In urma unui proces am obtinut hotararea instantei de a mi se recalcula pensia, prin modificarea stagiului necesar de la 30 la 20 ani. Casa de pensii mi-a ... (vezi toată discuția)