Buna ziua!
Sunt insarcinata in 5 luni si in iulie am terminat facutatea, pe 1 august m-am inregistrat la somaj si urmeaza ca de la data 1 octombrie sa-mi depun actele pentru a putea beneficia de indemnizatie.
Intrebarile mele sunt:
- este posibil sa nu-mi accepte dosarul la somaj pe motivul ca sunt insarcinata?
- pot beneficia de concediul de maternitate? cand se acorda acesta? si ce pasi ar trebui sa parcurg pentru a beneficia de el?
-concediul de maternitate de cat este?
- in perioada de somaj sunt obligatorii cursurile de formare profesionala?
- cererea de concediul de cresterea copilului cand se depune la AJOFM?
Ma scuzati de multele mele nelamurile.
1. - Indemnizatia pentru CCC nu are nici o legatura cu alocatia de stat pentru copii (cine i-a spus asa ceva?).
- Alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.
- Actele pentru alocatia de stat pentru copii si cele pentru indemnizatia pentru CCC se puteau depune si in acelasi timp.
2. - In mesajul precedent v-am redat din OUG 111/2010, art.23(1), lit.a) care spune ca actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data terminarii concediului postnatal pentru a primi indemnizatie pentru CCC incepand cu ziua urmatoare aceleia in care s-a terminat concediul postnatal.
- Dar ar fi cel mai bine sa le depuneti cat de repede pentru a beneficia mai repede de indemnizatia pentru CCC.
Concediu prenatal
andraan
Buna ziua.eu lucrez de 9 luni si sunt insarcinata in 5 luni iar pe 31.08.2014 expira contractul.Am dreptul la concediu prenatal fara sa pierd indemnizatia? (vezi toată discuția)