avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt conditiile pentru a beneficia de concediul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt conditiile pentru a beneficia de concediul de crestere a copilului?

Buna ziua!
Sunt insarcinata in 5 luni si in iulie am terminat facutatea, pe 1 august m-am inregistrat la somaj si urmeaza ca de la data 1 octombrie sa-mi depun actele pentru a putea beneficia de indemnizatie.
Intrebarile mele sunt:
- este posibil sa nu-mi accepte dosarul la somaj pe motivul ca sunt insarcinata?
- pot beneficia de concediul de maternitate? cand se acorda acesta? si ce pasi ar trebui sa parcurg pentru a beneficia de el?
-concediul de maternitate de cat este?
- in perioada de somaj sunt obligatorii cursurile de formare profesionala?
- cererea de concediul de cresterea copilului cand se depune la AJOFM?
Ma scuzati de multele mele nelamurile.

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: ancuta1 , utilizator 19:49, 31 Ianuarie 2013
1. - Indemnizatia pentru CCC nu are nici o legatura cu alocatia de stat pentru copii (cine i-a spus asa ceva?).
- Alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut copilul.
- Actele pentru alocatia de stat pentru copii si cele pentru indemnizatia pentru CCC se puteau depune si in acelasi timp.

2. - In mesajul precedent v-am redat din OUG 111/2010, art.23(1), lit.a) care spune ca actele se depun la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data terminarii concediului postnatal pentru a primi indemnizatie pentru CCC incepand cu ziua urmatoare aceleia in care s-a terminat concediul postnatal.
- Dar ar fi cel mai bine sa le depuneti cat de repede pentru a beneficia mai repede de indemnizatia pentru CCC.
Multumesc frumos pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal andraan andraan Buna ziua.eu lucrez de 9 luni si sunt insarcinata in 5 luni iar pe 31.08.2014 expira contractul.Am dreptul la concediu prenatal fara sa pierd indemnizatia? (vezi toată discuția)
Se poate intra din somaj in concediu de maternitate si apoi in concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani? IulianL IulianL Buna ziua Daca am 3 ani de vechime la locul de munca si intru in somaj in timp ce sunt insarcinata , pot trece in maternitate odata cu nasterea copilului ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate gabitzaa gabitzaa Buna ziua! sunt insarcinata in 15 saptamani si sunt in somaj ,as vrea sa intru in prenatal prin iunie inainte sa-mi expire somajul(31 iulie), dar doamna de la ... (vezi toată discuția)