avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Buna seara,
In urma cu ceva timp am avut un conflict de munca cu angajatorul meu care s-a solutionat de inspectorii ITM prin obligarea angajatorului sa ma reprimeasca la locul de munca si sa imi fie platite doate drepturile banesti pe perioada conflictului.
In luna august m-am informat la ITM si am aflat ca am contractul de munca activ si am continuat sa ma prezint la locul de munca si sa imi continui activitatea pana in prezent,in schimb dreptuile banesti nu mi-au fost acordate de la reintegrare pana in prezent..
In cursul zile de astazi am fost din nou la ITM si am descoperit ca am contractul de munca incheiat de pe data de 21 mai.
Intrebarea este daca este posibil ca un contract de munca sa fie incheiat cu o data din urma tinand cont ca in august era activ si ce trebuie facut in aceasta situatie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 22 Septembrie 2012
Puteti solicita ITM-ului eliberarea unui extras din registru de evidenta al salariatilor asa cum a fost el depus de catre angajatorul dvs ... acolo veti gasi daca raportul de munca este sau nu activ/incetat.
In august cand am fost la ITM el era activ,dar ieri tot cei de la ITM mi-au spus ca este incheiat din 21 Mai...se poate incheia un contract de munca cu o data din urma si dupa o perioada asa lunga?
Da, se poate face asa ceva .. sub riscul sactionarii de catre ionstitutiile abilitate pentru nerespectarea prevederilor legale privind transmiterea REVISAL-ului in termen.
Solicitati fie angajatorului fie ITM un extras din REVISAL si vedeti ce fel de contract de munca ati avut (perioada nedeterminata, determinata de cand pana cand) si ce temei legal este inregistrat la incetarea contractului individual de munca din 21 mai.
Dvs. a-ti lucrat ulterior reincadrarii si platii drepturilor restante?
A-ti primit salariul cuvenit pentru activitatea prestata?
Abia dupa aceea va putem spune daca sau respectat prevederile legale.
Oricum incetarea CIM fara ca dvs. sa primiti o decizie, o notificare, etc. din partea angajatorului este suspecta, cu atat mai mult incetarea cu o data anterioara a acestuia.
1. inspectorii ITM nu pot obliga un angajator sa reprimeasca la locul de munca un salariat.

2. Chiar daca incetarea s-a operat mult mai tarziu , nu se poate considera ca este suspecta .. nu toti angajatorii respecta termenle de completare si transmitere a REVISAL-ului.

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca cruceru1981 cruceru1981 Am aflat de curand ca de ceva timp au avut loc modificari la contractul meu de munca fara a lua la cunostiinta. As dori sa merg la ITM pentru a solicita un ... (vezi toată discuția)
Revin cu o alta intrebare , in cazul incheierii contractului ... IoanaSDavid IoanaSDavid Revin cu o alta intrebare , in cazul incheierii contractului de munca cu firma unde activez actual , ce documente trebuie sa primesc , in urma demisiei ce am ... (vezi toată discuția)
Verificare la itm adyhincu adyhincu Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi procedura sa aflu daca contractul meu de munca e inregistrat corect la ITM si daca sunt trecute sumele lunare pe care le ... (vezi toată discuția)