avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM la nivel de unitate sanitara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM la nivel de unitate sanitara

Negocierea si incheierea CCm la nivel de unitate se face doar dupa stabilirea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul in curs ? Fiind in ultimile luni ale anului trebuie sa asteptam bugetul de anul viitor , fara un CCM ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 24 Septembrie 2012
Nu exista niciun act normativ care sa prevada ca negocierea ccm se va face dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli ...
Acesta se poate incheia si apoi modifica in functie de bugetul aprobat....
In acest caz , daca CCM este incheiat , cine are obligatia de a-l inregistra la ITM ,angajatorul sau sindicatul ?
Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
aida33, utilizator
La un CCM se pot face mai multe acte aditionale de prelungire a perioadei de valabilitate daca acesta a expirat ?
Contractele colective de muncă şi actele adiţionale la acestea incheiate la nivel de unitate se înregistrează prin grija părţilor la inspectoratul teritorial de muncă. Asadar, una dintre parti are poate inregistra ccm la ITM.

Potrivit art.141 alin.2 din Legea nr.62/2011, partile pot hotari prelungirea aplicarii contractului colectiv de munca, in conditiile stabilite de prezenta lege, o singura data, cu cel mult 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz itm prelungire cu 12 luni a contractului colectiv de munca incheiat pe 24 de luni laraband laraband Buna seara, Avem in vigoare un Contract colectiv de munca la nivel de unitate care s-a incheiat in 2012, pe o perioada de 24 luni si care va expira curand. Am ... (vezi toată discuția)
Act aditional la contract colectiv de munca - majorare salarii 01.02.2013 cioc natalia cioc natalia Buna ziua, Va multumesc pentru raspunsul dat anterior, dar mai am o mica problema: - am un contract colectiv de munca inregistrat la ITM in septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Procedura inregistrare ccm bvr bvr Buna ziua! Puteti, va rog, sa-mi spuneti care este procedura de inregistrare a contractului colectiv de munca? Mentionez ca s-a semnat la nivelul unei ... (vezi toată discuția)