florinamatei a scris:
...am ramas restantiera de acum un an,platind dar nu suficient sa pot acoperi in totalitate,in ultimele 5 luni am platit sume intre 500 ron lunar,300ron,iar acum a venit o somatie ca figurez cu nici o factura pe 2012.
Poate vreti sa spuneti ca figurati cu restante pe anul 2012 si nu "cu nici o factura". Factura este lista de plata. Consultati lista de plata si vedeti cu ce debite figurati acolo.
Este normal ca de fiecare data cand ati platit acele sume de 300-500 lei sa se scada din debit si datoria se stinge treptat in ordinea vechimii.
Mentionez ca mai am 1300ron intretinere plus 500 ron penalitati.Eu platind lunar sume acestea mi sa spus ca nu am achitat nimic pe anul in curs.
Pe masura ce o sa mai platiti, o sa se ajunga sa scada aceste debite si-asa o sa ajungeti si la debitul pe anul 2012. Daca cei 1300+500 sunt de dinainte de 2012, achitati-i si-apoi continuati sa platiti si pe 2012. Daca cei 1300+500 includ si debitul pe 2012, la fel continuati sa platiti si o sa scapati de aceste restante.
... d-na care incaseaza banii nu este adm.,ci sotul acesteia iar d-l este batran si bolnav.Are dreptul de a incasa banii si a elibera facturi?
Da, poate incasa orice persoana care este pe postul de casier asa cum a decis comitetul executiv. Apoi indiferent cine ar fi incasat din partea si in numele asociatiei, debitele sunt ale dumneavoastra. La incasarea banilor se elibereaza chitanta si nu factura. Factura se elibereaza doar la cerere persoanelor care-si deconteaza cheltuielile (mai ales persoanele juridice).
Nu am vrut sa intre in apart meu pt citire apometre deoarece consider ca nu are acest drept,in schimb iam permid d-lui presedinte.
Ati gresit ca nu ati permis accesul la citirea apometrelor. Presedintele si administratorul pot delega o alta persoana pentru a lectura apometrele.
Necolaborarea cu cei care administreaza asociatia, duce la neintelegeri, la suspiciuni, la nemultumiri... Ce conta pentru dumneavoastra daca indexul apometrelor era citit de unul sau altul din membrii comitetului, administrator, instalator, casier...? Importamt este ca asociatia sa cunoasca acest index si sa poata repartiza corect consumul de apa pe listele lunare de plata.
Cat priveste acea somatie, cred ca este o notificare din partea asociatiei, venita tot ca urmare a refuzului dumneavoastra de a colabora cu asociatia, iar daca nu ati primit-o, nu este bine. Macar
vedeati ce scrie acolo, ce sume aveti de plata, de cand, ce reprezinta...
Sigur ca asociatia va poate actiona in instanta ceea ce mareste cheltuielile pe care va trebui sa le suportati tot dumneavoastra.
Este bine sa discutati cu cei care conduc si administreaza asociatia si sa rezolvati problemele pe calea intelegerii.