As avea si eu o intrebare, as dori sa stiu daca legea nr 15/2003 mai este sau nu in vigoare, din cate stiam ea a fost aprobata si pusa in aplicare in 2008 , acum am cam pierdut firul si in 2012 numai gasesc nicaieri daca ar mai fi in vigoare sau nu.
Iar daca ea ar fi in vigoare, si indeplinesc conditiile impuse in lege , atunci primaria este obligata sa imi acorde acest drept?
obligația NU se negociază ci se execută.Depuneți cererea necesară și primăria are obligația legală să v-o soluționeze și să vă comunice în interiorul a 30 zile de la primire.
Legea 15/2003 este in vigoare si chiar a fost republicata.
Aceasta prevede:
Art. 1. -(1) Prezenta lege reglementeaza regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani a unei suprafete de teren, din terenurile aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala.
(2) Atribuirea terenului se face in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei proprietate personala, in limita suprafetelor disponibile, prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti in care este situat terenul.
(3) Atribuirea terenurilor se face in ordinea de prioritate stabilita pe baza unor criterii aprobate prin hotarare a consiliului local.
Stiti sigur ca primaria are terenuri dispunibile in domeniul privat al unitatii administrativ-teritoriale?
Sunteti sigur ca indepliniti toate conditiile cerute de lege si criteriile suplimentare stabilite de consiliul local?
Cererea si documentele doveditoare le-ati depus la primarie?
de depus inca nu am depus nimic, am vrut sa fiu sigur daca mai este in vigoare, si 80% din lege am citit-o, va trebui sa mai fiu atent la anumite detalii inainte sa depun cererea, iar despre intrebarea - " Stiti sigur ca primaria are terenuri dispunibile in domeniul privat al unitatii administrativ-teritoriale? " - nu stiu deoarece inca nu am inceput demersurile
Familie
vasiliuflorentina
sunt casatorita, am un copil de un an si sunt din municipiul tecuci.as dori sa stiu ce acte trebuie pt alocarea unui teren pt casa si daca se mai da.momentan ... (vezi toată discuția)