avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... DIVORT
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

DIVORT

la ce judecatorie se depun actele de divort si cat costa onorariul pentru un divort/cuplu casatorit de 5 ani; fara copii; sotia intenteaza divort ;
Art. 607. c.proc.civ
Cererea de despartenie este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor.
Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia caruia isi are domiciliul reclamantul.

Onorariul avocatial se stabileste in functie de criteriile prevazute de Statul profesie de avocat.
Onorariile se stabilesc liber între avocat și client.
Onorariile sunt stabilite în raport de dificultatea, amploarea sau durata cazului.

In afara onorariului va trebui achitata si o taxa de timbru de 39 lei si timbru judiciar de 0.3 lei.
nu este necesar sava angajatiavocat decat daca nu doreste o parte sa divorteze

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort diana_zmfr diana_zmfr buna seara! am o intrebare cu privire la divortul parintilor mei. s-au casatorit in craiova, au avut ultimul domiciliu comun tot in craiova, dar acum tata este ... (vezi toată discuția)
Divort de comun in acord,in alt judet fata de domiciliul sotilor AFLOAREI SIMONA AFLOAREI SIMONA Buna ziua, sunt casatorita din aug 2008,si am hotarat de comun acord sa divortam;din casatorie nu au rezutat copii,nu avem nimic de impartit si nu mai ... (vezi toată discuția)
Divort-competenta teritoriala a instantei ujiman ujiman Puteti sa-mi spuneti, va rog, care articole desemneaza competenta teritoriala a instantei in caz de divort? (vezi toată discuția)