avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA

Buna ziua,
Ce documente sunt necesare pentru ca cei de la fisc sa accepte facturile de alimente,pentru a putea recupera TVA-ul?Mentionez ca alimentele au fost cumparate pentru a asigura masa muncitorilor de pe santier,muncitori angajati cu contract de munca.
Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 12:39, 23 Septembrie 2012
hrana acordata salariatilor reprezinta un avantaj primit in legatura cu o activitate dependenta - art. 55, alin. 3, lit. b) cod fiscal.

potrivit art. 21, alin 4, lit d), nu sunt deductibile cheltuielile cu taxa pe valoarea adăugată aferentă bunurilor acordate salariaţilor sub forma unor avantaje în natură, dacă valoarea acestora nu a fost impozitată prin reţinere la sursă.
scuze...in ceea ce priveste tva, potrivit art. 128, alin 4 din codul fiscal
Sunt asimilate livrărilor de bunuri efectuate cu plată următoarele operaţiuni:
b) preluarea de către o persoană impozabilă a bunurilor mobile achiziţionate sau produse de către aceasta pentru a fi puse la dispoziţie altor persoane în mod gratuit, dacă taxa aferentă bunurilor respective sau părţilor lor componente a fost dedusă total sau parţial

in concluzie daca ati dedus tva pentru achizitia alimentelor respective, in momentul acordarii acestora catre angajati trebuia sa colectati tva.

offtopic: daca nu ati fi dedus tva la achizitia alimentelor, taxa reprezenta cheltuiala deductibila numai daca bunurile acordate ar fi fost impozitate prin retinere la sursa.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de protocol adriana_p adriana_p Buna ziua Firma noastra are un obiectiv de paza in afara localitatii avand in permanenta oameni acolo pentru paza. Angajatii isi fac singuri de mancare si ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitare ContSters131703 ContSters131703 buna seara. va prezint urmatoarea speta si sper sa ma ajute cineva. sunt PFA si in acelasi timp reprezentant fiscal pentru o societate din germania, care ... (vezi toată discuția)
Autofactura depasire protocol byte00 byte00 Buna ziua, Autofacturile pentru depasirea plafonului de 100 lei la protocol, unde se trec in decontul de TVA? Multumesc (vezi toată discuția)