avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data de pensionare

biect: Pensionare in cond speciale de munca

Subiect: Pensionare
Sunt nascut in 07.02.1967. Sunt genul masculin
Am facut armata la termen redus de la 1oct 1985 pina la 30 iunie 1986.
Sunt angajat din 1 octombrie1986. Din 1986 pînă în iunie 1993 Am trect pe cartea de munca 4ani și 6 luni vechime trecuta și încă 9 luni de șomaj.
Din 1 iunie1993 pînă în 1 aprilie 1995 am lucrat în condiţii deosebite de muncă ca personal civil in ministerul administratiei si internelor, vechime trectă deasemenea în cartea de munca.
Din 1 aprilie 1995 lucrez in conditii speciale de muncă, pină în prezent
ca ofiter in ministerul administratiei si internelor
Sunt în prezent ofiter activ.
Pot solicita la aceasta data de pensie anticipata partială sau pensie după Legea nr. 263/2010? Daca nu este posibil in prezent care este data(sau termenul cel mai apropiat) la care pot realiza acest lucru? Daca trec in acest moment in rezerva pot beneficia de pensie la virsta de pensionare prevazute de lege pt reducerea acordata de lucrul in conditii speciale
Multumesc

Alte discuții în legătură

Grupa in cartea de munca iancu ioan iancu ioan Buna ziua,am o intrebare sau mai multe:-1:stagiul militar se adauga la vechimea in munca(snt nascut in 1969,stg.mil :ian.1989-mart.1990,in unitate de munca la ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - politist mihaighgeorghe mihaighgeorghe lucrez din 1980 ,la intrarea in scoala militara aveam 8ani 10luni si 27de zile stagiul militar lam facut in 12-06-1985 pina in 29-10-1986.la cei 8 ani am un ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate davidtoni davidtoni Buna seara, Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari: 1. Daca am avut adeverinte care atesta incadrarea in grupa a II-a de munca, in doua perioade ... (vezi toată discuția)