Voi incerca sa fiu cat mai concis dar, ptr. o buna intelegere,trebuie sa detailez.In Mai 2012 ma deplasam de la Iasi la Roman,ptr. o inmormantare...eram in intarziere si acolo unde se putea mergeam mai tare(20-30 peste limita).Intre Sarca si Baltati am incercat sa depasesc o Dacia Logan albastra,care circula cu cca.100/ora si,intrucat in stanga aveam linie dubla continua iar Dacia avea liber banda 1,am semnalizat intentia de depasire, sperand ca cei din fata sa treaca pe aceasta banda(1),dar in pofida semnalizarii insistente,nu sa intamplat asta si am renuntat.S-a intrat in loc. Baltati,unde sa circulat cu cca.70/ora,cap de coloana fiind aceeasi Dacia Logan.Cu aproximativ 300-400 metri inaintea iesirii din loc.am semnalizat din nou intentia de depasire si acum(surpriza!!)Dacia atrecut pe prima banda,am accelerat,am depasit-o si reflexiv ma uit in retrovizoare(iesisem deja din localitate)...ei bine...Dacia LOgan,activase luminile specifice politiei-nu stiam inca despre ce este vorba,semnalizez dreapta,cu intentia de ai permite trecerea,dar ajunsa in dreptul meu semnalizeaza sa opresc...ceea ce am si facut...coboara un agent de politie care imi comunica ca am circulat cu 100 /ora in localitate...cere acte,dau acte,se intoarce cu PV..amenda si 90 zile suspendare!Am incercat sa-i dovedesc ca au fortat aceasta contraventie,dar nu aveai cu cine vorbi.Am platit amenda si am facut contestatie.Am primit foto inregistrare,din care reiese ca in timp-1 aveam 104/ora,iar in timp 2 aveam 102 km/ora, de unde reiese ca intentia mea a fost clara de depasire si apoi de revenire la o viteza rezonabila.Ce am contestat eu,a fost:Modul in care au fortat aceasta contraventie,viteza cu care auto politie circula in localitate(tocmai pentru a intinde capcane).Intrebare:Pot solicita instantei, sa admita cererea mea impotriva suspendarii permisului,cerere bazata pe mentiunea producatorului de aparate Thyphon pentru masurarea vitezei de deplasare a auto.,precum ca ,acestea au o marja de eroare de +,- 4%...ceea ce, cu ingaduinta instantei,ar insemna ca puteam circula la momentul inregistrarii cu 100 km/ora,viteza care nu ar duce la suspendarea permisului?Multumesc!
Inteleg ca portiunea pe care ati circulat cu viteza de 104 km/h este cu 2 benyi pe sens (sau cel putin pe sensul pe care mergeati dvs). In asemenea situatie conducatorii auto sunt obligati sa circule pe banda 1, banda 2 se foloseste numai pentru depasire. Solicitati in instanta sanctionarea conducatorului autoturismului cu 6 - 8 puncte de amenda conform art. 101 alin.(1) pct. 16 din OUG 195/2002