Noaptea trecuta in jurul orei 4 la intrarea mea(o singura persoana) intr-o benzinarie salutand 6 indivizi cunoscuti, unul dintre ei ma agresat verbal apoi la iesirea din aceasta benzinarie agresandu-ma din nou verbal s-au napustit asupra mea cu pumnii; una dintre persoane poseda un cutit cu care mi-a facut o plaga deschisa de cca 2 cm in barbie.Toate aceste lucruri s-au intamplat sub camerele de luat vederi.A fost chemata ambulanta si politia.De fata erau angajatii benzinariei plus alte persoane pe care le cunosc.Am mers la spitalul de urgenta si acolo mi s-au facut o serie intreaga de analize(tomograf,radiografie toracica,etc).Nu a fost nevoie de internare.Din partea politiei am primit sfat sa depun plangere impotriva acelor persoane.Eu as vrea sa-mi scot un certifical medico legal pentru ca necesit zile de recuperare si tratament pentru plaga deschisa timp de 7 zile.
Va rog sa-mi spuneti cat costa aceste acte necesare eliberarii certificatului( am inteles ca demersul pe care trebuie sa-l fac este sa merg la IML si sa-mi iau de acolo o fisa cu care sa merg inapoi la spitalul de urgenta, apoi sa achit acele radiografii) -
De asemenea va rog sa-mi spuneti daca este necesar acest certificat la politie sau este de ajutor doar daca se inainteaza in instanta.
Trebuie sa aveti neaparat certificat medico-legal eliberat de IML deoarece in baza zilelor de ingrijiri medicale inscrise in certificat se va face incadrarea juridica si puteti proba vatamarile. Formulati plangere in termen de 2 luni si indicati martorii pe care ii aveti - o depuneti la sectia de politie din raza teritoriala a locului unde s-a savarsit fapta sau la parchet - atasati certificatului medico-legal.
Nu stiu sa va spun cat costa, dar pastrati bonurile fiscale, facturi, chitante, orice demonstreaza cheltuielile facute si constituiti-va parte civila in procesul penal cu acea suma si cu eventualele daune morale daca este cazul. Mentionati tot in plangere ca va constituiti parte civila in procesul penal cu suma de x lei si pastrati toate actele pt a justifica banii cheltuiti.
Avand in vedere ca actele medicale la nivelul unitatii medicale au fost inregistrate drept urgenta medicala prin agresiune,radiografiile nu va revine obligatia sa le achitati
Certificatul medical este document de importanta speciala in economia cauzei ,incadrarea si cercetarea faptelor ,deoarece in raport de numarul de zile spitalizare urmeaza sa se faca incadrarea faptei
Am uitat sa mentionez ca eu de la spital am plecat doar cu o reteta prescrisa.Toate filmele radiografiilor si celelelate analize au ramas la arhiva spitalului.Am inteles ca odata ajuns la Mina Minovici (IML) va fi suficient sa specific ca mi s-au facut analizele la spital la urgente si le vor cere ei printr-o scrisoare oficiala spitalului.
Maine dimineata voi face demersurile la IML...Va tin la curent si va multumesc frumos inca odata.