Buna,
Sunt o mamica de tripleti,momentan angajata cu contract pe per.determinata,dar care se prelungeste tot cucate 6 luni,daca as ramane insarcinata,as beneficia de indemizatie pentru al patrulea copil?in conditiile date?
multumesc
cu respect
1. - E un caz foarte rar si nu am vazut sa fie prevazut nici in OUG 111/2010, nici in Normele de aplicare a ei.
- Daca pentru primul copil nu ati beneficiat de indemnizatie pentru CCC veti beneficia acum pentru toti trei.
2. - OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art. 9 (1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1), art. 5 si 6, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre primele 3 nasterisau, dupa caz, pentru primele 3 situatii prevazute la art. 8 alin. (2).
- Asa ca, dupa opinia mea, dvs. care sunteti la a doua nastere, cred ca puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC pentru toti copii din a doua nastere.
- Asta inseamna ca veti primi o indemnizatie pentru un copil iar pentru ceilalti doi cate 600 lei in plus pentru fiecare.
3. Va recomand sa intrebati si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
4. Va rog sa postati si aici raspunsul de la AJPIS, poate ca este de folos si altora! Multumim!
Asa este! am avut tripleti la prima sarcina,si dupa ce am actionat statul in instanta am primit retro sumele pt.3copiii, intreb,acum daca la a doua sarcina eu mai primesc maternitate,avand in vedere ca este al patrulea copil?
multumesc pentru amabilitate!
1. Eu intelesesem ca aveti un copil si ca acum sunteti insarcinata cu tripleti (mai greseste omul!).
2. Ramane valabil raspunsul meu anterior in ce priveste interpretarea art.9 din OUG 111/2010 referitor la faptul ca este vorba de a doua nastere din cele trei nasteri de care vorbeste acest articol.
3. Insist sa intrebati la AJPIS si sa le aratati si articolul 9 din OUG 263/2010 si sa cereti un raspuns in scris.