avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de crestere a copilului

Buna ziua. Am nascut in septembrie 2011 si primesc 1.400 lei (indemnizatie 1.200 lei si 200 lei alocatie). Cu noua majorare a indemnizatiei de crestere a copilului de la 75% la 85% din venitul net, eu voi primi in continuare aceeasi suma ? Adica aceasta modificare de lege le include si pe mamele care sunt inca in concediul de crestere a copilului sau doar pe cele care vor naste de la 01 octombrie 2012 ? Si daca da, credeti ca se va da vreo suma de bani retroactiv ?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
AdinaKarina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 14:40, 25 Septembrie 2012
1. O lege se aplica de la data publicarii ei in Monitorul Oficial, nu are efect retroactiv.

2. Dar sa asteptam publicarea in M.O. si sa vedem continutul modificarilor aduse actualei legislatii.
Dvs ati optat la momentul respectiv pentru indemnizatia de 2 ani care era plafonata la nivelul de 1.200 lei.Chiar daca , odata cu cresterea de la 75% la 85% vi s-ar mari teoretic cuantumul indemnizatiei, nu ati beneficia, odata cu data 1 octombrie ,de o majorarea a acesteia.Pentru ca in proiectul de lege aceste praguri (de 1.200 pentru 2 ani si 3.400 lei pentru un an.) au ramas neschimbate.(cel putin in proiectul de lege.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil folette folette Peste tot se anunta cu tam-tam cresterea indemnizatiei la 85% din salariul net. Nimeni nu zice CLAR: daca eu vreau sa stau 2 ani acasa...CAT IAU IN ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului luisa26 luisa26 intrebarea mea este daca se calculeaza 85% din salarul fiecarei mamici sau este un sla standard fix 600ron. la salarul meu de 950 ron bani in mana cat ar fi ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie crestere copil tatici Mavrosicu Mavrosicu Buna seara. Sunt o mamica aflata in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani. Deoarece ma aflu la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)