As vrea sa va intreb cum se calculeaza la mine indemnizatia de crestere a copilului?
Am lucrat la o frabrica cu contract de munca, dar in acelasi timp eram angajata far acarte de munca normal la Asigrari Tiriac! as vrea sa stiu daca se face totalul veniturilor la mine? La primarie mi-au zis ca nu , iar la finainte au ras de cei de la primarie si au zis ca se calculeaza si in Lege apare ca toate veniturie profesionale si eu zic ca ma incadrez.
As vrea sa ma ajutati ca toata lumea imiz ice ca da si femei ade la primarie nu vrea sa imi ia un calcul! eu platind impozit si la venturile de la Asigurari Tiriac.
Multumesc anticipat!
La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile profesionale nete realizate de persoana indreptatita, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, timp de 12 luni.
Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, se intelege: venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, asa cum sunt definite de aceasta lege, respectiv la art. 55 alin. (1) si (2), art. 46 alin. (1)-(4) si la art. 71 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.
La Asigrari Tiriac ati lucrat cu contract de colaborare? Erati la ei agent? Ati primit de la ei fisa fiscala?
Daca raspunsul la aceste intrebari este DA, veniturile obtinute in ultimele 12 luni anterioare nasterii intra in calculul indemnizatie pentru cresterea copilului.