avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum procedezi cand executorul iti bate la usa ?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum procedezi cand executorul iti bate la usa ?

Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in problema pe care o am.
Sunt ultimul angajat al unei societati comerciale care are probleme financiare, dar care este inca in functiune. SC are bunuri imobile girate la banca si bunuri mobile, imobile sub sechestru al fiscului. Pe langa acestea exista un litigiu cu un furnizor care a ajuns la executor. Executorul respectiv a inscris in CF-ul imobilului suma datorata furnizorului in martie 2010 si acum in septembrie doreste sa inceapa executarea silita (vine la imobilul in cauza cu un evaluator in vederea evaluarii). Problema mea este cum trebuie sa procedez eu cand executorul iti intra in magazin si expune motivul vizitei ?
Doresc sa procedez legal dar nici sa las firma jefuita avand in vedere ca reprezentantul legal este plecat si nici nu doreste sa discute cu executorul.
i_ina a scris:


Doresc sa procedez legal dar nici sa las firma jefuita


Aspectul ca reprezentantul legal al unitatii executate "nici nu doreste" sa discute cu executorul demonstreaza atat lipsa de responsabilitate cat si de respect fata de executorul judecatoresc care daca a venit la unitate,scopul este de a executa hotararea instantei de judecata
Nu aveti de ce sa va temeti ca firma ar putea fi jufuita,deoarece,evaluatorul nu face altceva decat executa poze ale imobilului,realizeaza masuratori in baza carora realizeaza raportul de evaluare al imobilului necesar la dosarul de executare silita
Domnule executor , este de discutat aspectul "lipsa de responsabilitate" sau "respect fata de executor"...
Oricum multumesc .
i_ina a scris:

Domnule executor , este de discutat aspectul "lipsa de responsabilitate" sau "respect fata de executor"...

1-Am emis raspuns fara a fi executor judecatoresc
2-In situatia in care debitorul detine hotarare dispusa de instanta de judecata prin care este obligat la executarea unei obligatii ca debitorul sa isi asume responsabilitatea si probitatea pentru a se putea materializa hotararea instantei de judecata
Trebuie sa cunoasteti ca executorul judecatoresc cu scopul legitim de executare titlu executoriu,
detine competenta pentru materializarea executarii silite-in cazuri motivate ,sa solicite partiparea la actele si etapele necesare procedurii de executare silita inclusiv a organelor de politie

Inteleg din ce imi spuneti ca eu (un angajat singur in magazin si in firma) trebuie sa las executorul sa intre in imobil sa isi faca treaba, probabil ca voi fi pus sa semnez un proces verbal.
Acest fapt pe mine o sa ma implice in mai multe situatii neplacute.
Puteti sa nu o faceti dar e infractiune si executorul va chema politia, ceea ce cu siguranta va genera si mai multe situatii neplacute pentru dvs.
Ar trebui sa semnati procesul verbal si sa solicitati sa se mentioneze in acesta ca nu aveti dreptul sa angajati societatea, nefiind reprezentantul legal al acesteia.
Subscriu la parerea exprimata de ynocentta, este culpa reprezentantului legal al societatii ca nu a delegat o persoana sa ii indeplineasca atributiile in lipsa sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare debite visavis visavis Sunt reprezentantul unei asociatii de proprietari si doresc sa prezint o speta, de altfel, comuna, in ideea ca aici voi gasi un raspuns pertinent. Prin cale ... (vezi toată discuția)
Executare silita - procedura florareasa1 florareasa1 Cate licitatii ( de cate ori ) se pot face pt un imobil, teren, etc? (vezi toată discuția)
Am cumpărat un apartament executat silit pe care foștii proprietari l-au predat cu distrugeri și fără calorifere și chiuvete. cui să mă adresez? ancairo ancairo Buna ziua. In anul 2017 am achizitionat un apartament prin licitatie publica, iar in 04.03.2019, dupa aproape 2 ani de procese cu fostii proprietari am ... (vezi toată discuția)