avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie de stat pentru copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie de stat pentru copil

Buna seara,
Am urmatoarea situatie:
Sunt cetatean roman si lucrez in Statele Unite. Sunt casatorita cu un cetatean american. In mai 2008 am nascut un copil in Statele Unite.
Intrebarile sunt:
Pot obtine alocatie de stat pentru copil din Romania?
Daca da, ce acte sunt necesare si cum ar trebui sa procedez (unde ar trebui depuse; am domiciliul in Bucuresti sect.6 si lucrez in Statele Unite)
Multumesc anticipat pentru amabilitate.

Intrebarea mea se refera numai la alocatia pentru copil , NU la indemnizatia pt cresterea copilului.

Va rog mult sa-mi spuneti ce acte ar trebui depuse si unde si va mai rog sa-mi spuneti ce lege face referire la aceasta alocatie de stat pt copil
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2009
miilan, utilizator
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 09:42, 23 Ianuarie 2009
Ati putea obtine, daca in ultimele 12 luni premergatoare nasterii copilului, ati avut angajare in Romania si daca ati contribuit la taxe si impozite aici.
Detalii gasiti in Legea nr. 257/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.
Alocatia de stat pentru copil si Indemnizatia pentru cresterea copilului sunt doua lucruri distincte. Alocatia de stat pnetru copii este de 200 lei pana la implinirea varstei de 2 ani si de 40 lei pentru:
Copiii care urmeaza una dintre formele de invatamant prevazute de lege beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la implinirea varstei de 18 ani.
Copiii incadrati in gradul I sau II de invaliditate, precum si copiii cu handicap beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la implinirea varstei de 18 ani.
Tinerii in varsta de peste 18 ani beneficiaza de alocatie de stat pentru copii pana la terminarea cursurilor invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii.
Tinerii in virsta de peste 18 ani, care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat Cristina/68 Cristina/68 Fiul meu a implinit 19 ani in septembrie 2018 si este elev in clasa a XII-a(nu repeta anul)...Luna aceasta inca nu a primit alocatia....as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Pana la ce varsta primesc alocatia ? Irinabv Irinabv Buna ziua ! Am 18 ani (impliniti in 10 mai anul acesta) si sunt eleva (in toamna incep clasa a 12-a) si as dori sa stiu pana cand primesc alocatia ? Doar ... (vezi toată discuția)