Buna ziua. In cursul serii de ieri, am fost prins cu o cantitate de sub jumatate de gram, care se afla in portofel, de catre politia antidrog care era sub acoperire. Mai departe m-a luat pe mine si inca un cunoscut, care detinea si el o cantitate infima, ne-a pus sa ne suim la ei in masina si ne-au dus intr-o parcare intunecoasa si izolata. Acolo, probabil in speranta ca vor afla mai mult de la noi, ne-au amenintat ca ne vor duce in padure, ca ne vor bate cu tot felul de obiecte contondente, apoi au inceput sa ne chinuie (pumni, palme, unghie in gat, invartit urechi etc.) spunand ca lor cel mai mult le place sa mutileze. Intr-un final, am fost fortat sa scriu o declaratie dupa dictare in care am spus ca "a fost gasita asupra mea un plic autosigilant cu o substanta de origine vegetala despre care nu stiu ce e". Am mentionat, de asemenea, ca nu sunt consumator, si ca acel plic era asupra mea deoarece mi-l daduse un amic (a carui porecla (nestiindu-i numele) am mentionat-o) fiindca ii era frica sa il tina asupra lui, si promitand ca va veni a doua zi sa il ia de la mine. Apoi, ne-au facut un proces verbal pe o coala A4, in care se mentiona aceeasi substanta de origine vegetala, doar ca era adaugat "cu un miros specific de canabis". Si mie si cunoscutului ni s-a intocmit procesul verbal pe aceeasi foaie de hartie, dupa cum spuneam, un simplu A4, netipizat. Dupa toate acestea, ne-au dat drumul, si totul a ramas in aer fara sa ne spuna nimic. Ce se poate intampla mai departe? Va rog sa ma ajutati, sunt disperat. Am incercat sa ajut pe cineva si am intrat intr-o belea mai mare decat imi puteam imagina. Ce este de facut?
De asemenea, mentionez ca nu ne-a dus la nicio sectie de politie, nu ni s-a facut niciun fel de test, totul s-a intamplat intr-o parcare, in interiorul masinilor, repet, undercover (un passat si un logan rosu).
1.au vrut sa iti dea o lectie prin "violentele" exercitate asupra ta
2.au vrut probabil sa isi confirme niste banuieli in legatura cu persoana ta si prin acea foaie in care tu ai spus ca ai avut asupra ta ,le-ai confirmat acele banuilei.
3.personal nu cred ca vei pati nimic datorita modului in care au actionat,desi sunt sanse sa fii chemat la sectie sa dai o declaratie cu privire la ceea ce s-a intamplat si dupa aceea sa inceapa urmarirea penala impotriva ta.repet nu cred ca se va intampla aia dar cu siguranta esti sub vizorul lor.sfatul meu este sa lasi naibii substantele alea si daca intr-adevar vrei sa iti spargi creierii sa mergi un wk in amsterdam unde o poti face linistit pentru ca in romania repercusiunile pot fi foarte grave.
p.s.: daca iti vine acasa citatie sa te prezinti la sectie sa mergi la sectie doar dupa ce treci pe la un avocat,pentru ca ei te pot chema sa dai o declaratie cu privire la fapta si in secunda doi pot sa scrie rezolutia de incepere a urmaririi penale cand iar ti se va lua o declaratie(ca si invinuit) dar aceasta va trebuie sa fie facuta in prezenta unui avocat si daca se bat cap in cap declaratiile dupa aceea mai mult rau vei face.avocatul nu te va pune sa minti(si daca te pune sa NU o faci),in schimb te poate ajuta la modul in care dai declaratia.
Totusi, ma gandesc ca daca tot ce au facut a fost sa imi dicteze ce anume sa scriu, nu am trecut pe la sectie, nici pe la spital, nu s-a facut niciun test nici de sange, nici al originii substantei, cu ce dovezi pot veni ei daca m-ar chema la sectie? in declaratia respectiva puteam sa scriu si ca sunt regele Norvegiei daca asta voiau dansii. Totul a fost fortat, intr-un loc izolat, intunecos, pe bancheta din spate a unei masini. Plus ca ei mai aveau niste substante confiscate si tot ce au facut a fost sa le puna laolalta, langa schimbatorul de viteze, fara niciun insemn nimic. La urma urmei ma pot acuza si ca eu le detineam pe toate, atat timp cat au luat ce aveam eu, m-au fortat sa dau o declaratie, au intocmit un proces verbal "la comun" pe o coala a4, care nu mentiona precis despre ce este vorba. Tot ce era incriminatoriu era acea adaugire "cu miros specific de canabis". Dar eu puteam avea foarte bine un odorizant, si daca ma cheama pot sa imi puna in fata 2 saci ca si cum acela ar fi defapt motivul chemarii mele. Nu exista nicio modalitate in care sa ma pot prevala de aceasta lipsa crasa de dovezi si, la urma urmei, profesionalism?
Ca tine am patit cu tigarile de contrabanda tot declaratii fara bataie ,presupun ca ti-au luat si nr de tel pe declaratie sa iti spuna ca o sa te sune sa vii la sectie deci daca ti-au luat nr de tel de acum incolo o sa fii ascultat tot ce vorbesti si daca mai ai intalniri sau vorbesti si codat la tel cu prieteni dubiosi esti monitorizat si daca chiar umbli o sa te mai prinda cand ai intalniri de unde iei marfa etc.La mine dupa 3 luni de monitorizare in care m-a mai prins 1 data dupa tel a urmat perchezitie cu mascati si aducerea la procuror pentru declaratii .DECI DACA TE OCUPI OPRESTE-TE PANA NU E PREA TARZIU SI GRIJE CE VORBESTI LA TEL CHIAR DACA VORBESTI CODAT SI GRIJE CU CINE TE INTALNESTI, ASA ZICEAM SI EU CE SA IMI FACA PT CATEVA CARTUSE BAFTA.
Ce intelegrti prin coincidenta nefavorabila ?
Sunt atatea incalcari de procedura in cum au actionat politistii incat abia le pot numara. Sunteti sigur ca erau politisti si nu vi s-a facut o gluma proasta?
Cantitatea este prea mica pt a pati ceva serios, daca este vorba numai despre o fapta izolata si nu va ocupati si cu altceva.
Daca in viitor veti fi chemat la sectie, duceti-va insotit de avocat dupa ce discutati cu acesta, bineinteles.