avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj dupa ccc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj dupa ccc

Buna ziua ,
Am si eu o problema :pana pe data de 03.09.2012 am fost in concediu de crestere copil , pe data de 04.09 am fost chemata la serviciu si mi sa spus ca intru in proces de concediere cu 6 salarii compensatorii care imi vor fi acordate pe periada a 6 luni .
Pot beneficia de somaj avand in vedere ca primesc acesti bani (ceea ce este legal deoarece eu ca si mamica figuram pe legea veche care obliga angajatorul sa ma mai tina angajata inca 6 luni dupa terminarea ccc).
Ce acte sunt necesare ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 26 Septembrie 2012
Daca va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
gabrielabbb a scris:

......
Pot beneficia de somaj avand in vedere ca primesc acesti bani (ceea ce este legal deoarece eu ca si mamica figuram pe legea veche care obliga angajatorul sa ma mai tina angajata inca 6 luni dupa terminarea ccc).
Ce acte sunt necesare ?
Multumesc .

Nu exista in nicun act normativ asa ceva .... prevederea la care va referiti se referea la interdictia concedierii pentru necorespundere profesionala si a fost in vigoare pana la 31.12.2010.

Actele necesare pentru inregistrarea unei persoane care indeplineste conditiile pentru acordarea indemnizatiei de somaj șe gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile tatilor dupa incetarea concediului de crestere a copilului NICOLETA CRAINICEANU NICOLETA CRAINICEANU buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care tatal a beneficiat de concediul de crestere a copilului in varsta de pana la doi ani angajatorul ii ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil ?? augustana26 augustana26 buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca o mamica ce se intoarce din ingrijire copil la implinirea varstei de 2 ani poate beneficia de somaj. Multumesc, (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj costa332 costa332 buna ,sotia mea este in concediu pt cresterea copilului care se termina peste o luna,poate intra in somaj dupa aceea? intrucat unde lucra sa restrans ... (vezi toată discuția)