avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima de nastere acordata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima de nastere acordata de angajator

buna seara,
va rog sa-mi spune-ti daca CCMUN 2011-2014 obliga pe angajator(societate comerciala) sa acorde prima de nastere egala cu salariu mediu pe unitate.
Am o fetita de 10 luni,insa pana acum nu am stiut de existenta acestei prime,mai pot sa o revendic?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 27 Septembrie 2012
Aceasta prima, in cuantum de un salariu mediu pe unitate, era prevazuta in Contractul colectiv de munca la nivel national 2007-2010. In prezent, nu mai exista niciun contract colectiv de munca la nivel national astfel daca acordarea acestei prime nu este prevazuta in regulamentul intern al angajatorului atunci acesta nu este obligat sa o acorde.
@ NIKI 31

1. CCMN 2011 -2014 nu este valabil

2. Ajutorul de nastere il puteti primi numai daca asa ceva este prevazut in ccm aplicabil angajatorului si/sau in reg.intern al acestuia .... in caz contrar , va fi foarte greu de obtinut.

3. Daca exista asa ceva reglementat , atunci in cazul refuzului angajatorului de a va plati acel ajutor de nastere dreptul la actiune se prescrie in termen de 6 luni de la data nasterii copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccmn 2011-2014 mai este in viguare? giomoco giomoco In anul 2008 eram angajata si am intrat in CIC. Am solicitat firmei respective plata ajutorului de nastere, constand intr-un salariu mediu brut pe unitate, ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere copil eionela eionela Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca angajatii MAI beneficiaza de ajutoarele prevazute in contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 si ma ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca unic la nivel national iuliastef iuliastef Buna ziua Contract colectiv de munca unic la nivel national 2011-2014 nu exista sau nu a intrat in vigoare . Este adevarat ? Stiti ceva ? Multumesc ... (vezi toată discuția)