avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatii \\"colaterale\\" legate de curatela\'
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatii "colaterale" legate de curatela'

Buna seara,
am mai postat problema insa..nu a aparut....
Am curatela asupra unei surori din partea tatalui ce este internata de 4 ani cu probleme locomotorii si psihice. In decursul timpului starea ei s-a inrautatit (impune supraveghere permanenta).
Astazi, am primit o adresa din partea institutiei in cauza prin care mi se comunica ca centrul respectiv intra in reabilitare/modernizare, "...proiect ce ne pune in imposibilitatea de a acorda servicii sociale pt beneficiarii institutionalizati in prezent ...pt aproximativ 8 luni. avand in vedere clauzele -Contractului pt Acordare de Servicii Sociale- 8.19.11 si motivele aratate mai sus, va rugam sa va prezentati...pt a stabili8 conditiile externarii pe perioada mentionata a beneficiarei...in familie"
Precizari:
- documentul privind curatela facea referire exclusiv la ridicarea pensiei si achitarea obligatiilor banesti catre institutia respectiva;
- parintii surorii au decedat, nu este casatorita, nu are urmasi.
Despre mine:
- sunt pensionar, am 65 de ani;
- sunt "beneficiarul" unui infarct miocardic si al unui sten;
- sunt singur.
In concluzie sunt in imposibilitate de a "gazdui" o persoana (fie ea si sora de tata) ce are nevoie prezenta (hranire, igiena, deplasare, etc).
As dori, cu multumirile de rigoare un sfat pe ce trebuie facut.
Multumesc,
Doru

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale 2007-2009 onel1 onel1 Buna ziua Scriu in numele unei colectivitati de lucru, persoane angajate in sistemul de asistenta sociala (in centre de plasament, in case de tip familiar, ... (vezi toată discuția)
Lnfiintare fundatie si camin de batrani particular alinamoni alinamoni Care este legislatia in vigoare, ce autorizari trebuie sa am pentru deschiderea unui camin de batrani...Care sunt pasii? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Drepturi boli profesionale daniel2766 daniel2766 Sa schimbat cumva legea in vederea acordari de bilete tratament si alte drpturi care pot beneficia. Ani trecuti am beneficiat de bilete de tratament de la ... (vezi toată discuția)