avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... antecontract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

antecontract de vanzare cumparare

Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu privire la teren ,prin care am primit un avans ,urmand ca restul sumei sa fie achitat la data incheierii contractului in forma autentica,la notar,moment care inca nu s-a materializat pt ca promitentul-cumparator refuza sa se prezinte la notar.Mentionez ca el s-a "bucurat " de teren in timp ce eu platesc in continuare si impozitul pe terenul respectiv.Ce masuri pot lua impotriva lui?Fie sa fie obligat sa imi plateasca restul sumei si sa autentificam contractul,fie sa se desfinteze contractul ,el sa piarda avansul,pt ca a fost de rea credinata si sa imi reiau posesia pamantului.Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 08:01, 29 Septembrie 2012
Depinde ce clauze ati trecut in antecontract.
Adresati-va instantei de judecata, in vederea pronuntarii unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.


Daca nu a fost inserata in antecontract clauza de arvuna,cum ca promitentul cumparator pierde aruna/avansul si bunul se intoarce la mine ,o pot invoca?clauza trebuia stipulata in mod expres pt a putea fii invocata?sau se poate prezuma?
Nu se poate prezuma.
Daca in antecontract nu a fost stipulata scadenta/data pana la care este obligat sa plateasca si ultima rata ,nu am cum sa -l notific,fie chiar si prin executor judecatoresc ,sa se prezinte la notar pt autentificarea actului,avand in vedere ca nu am stipulat nicio alta data,din pacate?Singura solutie ar fi sa il dau in judecata si instanta sa dea o hot care sa tina loc de act autentic,nu?
Sau ce alte variante am pt a=l obliga sa imi achite restul de bani,sau sa imi pot prelua posesia terenului?

Alte discuții în legătură

In instanta cu antecontract imobil DORISSS DORISSS eu sunt vanzatorul.........la notariat mi s-a spus ca neonorarea diferentei de bani de catre cumparator in termenul stipulat in antecontract duce la ajungerea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare imobil neonorat de promitentul cumparator ContSters89081 ContSters89081 Un antecontract de vanzare-cumparare imobil: promitentul cumpartor da un avans promitentului vanzator, stabilesc impreuna data pentru autentificarea ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)