Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi.
Mama mea detinea 1000 de actiuni la o societate cunoscuta. Societatea a decis anul trecut sa faca o oferta de preluare publica a actiunilor detinute de catre actionarii minoritari. Desi a fost intrebata de cateva ori daca-si da acordul in scris pentru vanzarea pachetului de actiuni mama mea a refuzat. Cu toate acestea acum, a primit banii pe aceste actiuni spunandui-se ca adunarea actionarilor a hotarat ca actiunile detinute de micii actionari sa fie obligatoriu vandute. este corect acest lucru? nu trebuia sa-si dea acordul mama mea? Ce este de facut acum?
Dacă sunt respectate prevederile Legii nr. 297/2004, acţionarul minoritar este obligat să vîndă acţiunile sale. Există şi o Decizie a ICCJ în acest sens: ICCJ, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, Decizia nr. 549 din 14 februarie 2008
presupun ca da. Mama a primit doar un mandat postal cu suma cuvenita. Cand a sunat la firma i s-a spus ca actiunile au fost vandute pt ca asa au hotarat actionarii majoritari. Nu stiu daca pot scrie numele firmei unde a detinut mama actiunile.....Este vorba de actiuni la o rafinarie.....