avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate albine - distanta legala fata de casa vecinului
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

albine - distanta legala fata de casa vecinului

buna ziua,o bunicuta a facut plingere la politie ca vecinul si-a pus albinele peste drum la circa 5-6m,a facut plingere la politie dar nimic ,doresc sa stiu la citi metri se pot punealbinele de casa vecinului,eu stiu ca la 50 m de casa vecinului,asa prevede legea,astept totusi raspunsul dvs,multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:01, 28 Septembrie 2012
Distanta minima este de 5 m( art 7 din legea 89/1998 - legea apiculturii republicata -M.Of .549/5.10.2010
[ link extern ]
(paginile 27-32)
Art. 7
(1)Autorităţile administraţiei publice locale, precum şi regiile autonome, cu profil agricol sau silvic, vor asigura apicultorilor vetre de stupină temporare sau permanente, pe baza autorizaţiei eliberate de către Comisia de bază meliferă şi stupărit pastoral.
(2)Vetrele de stupină pot fi atribuite în judeţul de domiciliu al apicultorului sau în alte judeţe.
(3)Amplasarea stupilor de albine pe terenurile deţinute de apicultori, cu orice titlu, se face la o distanţă de cel puţin 5 m faţă de căile ferate, drumurile publice sau hotarele proprietăţilor din domeniul public sau domeniul privat, intravilan sau extravilan.
(4)Dacă distanţa faţă de obiectivele prevăzute la alin. (3) este mai mică de 5 m, stupii de albine trebuie să fie despărţiţi de acestea printr-un gard, zid, plasă ori alt obstacol prin care albinele să nu poată pătrunde în zbor, cu o înălţime minimă de 2 m, măsurată de la nivelul solului, şi care să continue pe aceeaşi linie încă 2 m dincolo de stupii amplasaţi la extremităţile stupinei.
(5)Numărul familiilor de albine amplasate pe teren, conform obligaţiilor prevăzute la alin. (3) şi (4), nu este limitat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pozitionare stupina cristianx004 cristianx004 am un vecin care de 10 ani detine o stupina de 100 stupi amplasata in localitate.Impreuna cu 5 vecini am facut reclamatie la politie si sanatate publica pentru ... (vezi toată discuția)
Albine la bloc fotbalistul fotbalistul Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti de cativa anisori iar un vecin de-al meu si-a pus de cateva zile un stup, in afara balconului. Imi intra in casa aceste ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi am in curtea mea? alanda alanda Locuiesc la curte, in mijlocul unei localitati. Am un copil alergic la intepaturi de insecte. De 10 ani il rog pe vecinul meu care detine un jur de 50 de stupi ... (vezi toată discuția)