avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Justificare pretentii civile
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Justificare pretentii civile

Buna ziua

As vrea sa stiu cum as putea sa justific in istanta, la un termen de judecata ce tocmai se apropie, pretentiile civile in valoare de 1000 de euro, dintr-un dosar in care sunt parte vatamata, iar fapta pentru care este judecat agresolul, este incadrata la tentativa de omor deosebit de grav.
Pun aceasta intrebare deoarece trebuie sa ma prezint la un termen de judecata, citez din adresa trimisa de tribunal: pentru a fi audiat dar si pentru a preciza pretentiile mele civile (care deja au fost spuse in momentul in care s-a intocmit dosarul) respectiv, cat din cuantumul total de 1000 de euro reprezinta daune materiale si cat morale, si in ce consta prejudiciul pe care il reclam.

Problema este ca dupa ce am fost injunghiat eu am stat 3 zile in spital, dar fiind student nu am platit nimic, iar in rest eu nu am cheltuit nici un ban, si trebuie cumva sa justific acele daune ce le pretin.

Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
victor22, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:34, 28 Septembrie 2012
Si cum as putea face acest lucru, ce ar trebui sa spun in fata instantei de judecata?
Descrieti suferintele prin care ati trecut, traumele fizice (daca au existat) si cele psihice, cum v-a influentat viata acel eveniment (legat de relatiile de familie, serviciu, societate), daca acele urmari mai persista si azi, daca v-a scazut performanta la locul de munca, daca urmati servicii de consiliere psihologica etc. Greu de spus pt ca nu stim exact speta. Insa mie imi pare mica suma de 1.000 euro daune materiale si morale.
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier owyvan owyvan Buna ziua, in data de 08. 09.2015 in timp ce se deplasa la servici, sotia mea a fost lovita de un autoturism pe trecerea de pietoni, fiind dusa la spital cu ... (vezi toată discuția)
Accident. Myyrrella Myyrrella Tatal meu a avut un accident de masina,politia stabilind vina celuilalt conducator.In ziua accidentului nu a fost cu salvarea la spital ,simtindu se aparent ... (vezi toată discuția)
Daune morale in caz de accident cu vatamare corporala din culpa. ovidiusimion ovidiusimion Buna ziua, Apelez la dumneavoastra in speranta de a ma ajuta cu cateva informatii si sfaturi in cazul unui accident soldat cu vatamare corporala din cupla. In ... (vezi toată discuția)