avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VIZITELE TATALUI PANA LA PROCES
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VIZITELE TATALUI PANA LA PROCES

Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta faptului daca am dreptul ,pana la inceperea procesului intentat de concubin in ceea ce priveste cererea drepturilor parintesti,sa nu il las pe tatal copilului sa vina sa viziteze copilul sau daca lucrul acesta va fi folosit in defavoarea mea in proces!Va multumesc.
Nu exista nicio prevedere legala in acest sens.
Daca puteti demonstra in instanta ca vizitele tatalui nu sunt in folosul dezvoltarii minorului si ca este bine ca acesta sa nu isi vada minorul nu vor exista consecinte, dupa cum nu vor exista nici daca nu faceti aceasta dovada.
Numai ca trebuie sa stiti ca este benefic pentru cresterea si dezvoltarea copilului sa il aiba alaturi si pe tata, pe cat posibil.
Binenteles ca discutia aceasta trebuie sa aiba loc in contextul fiecarei situatii particulare in parte.
Va multumesc mult!
Asupra copilului aveti drepturi egale, daca nu sunt motive intemeiate, nu-i puteti interzice tatalui sa-si viziteze copilul.
Daca ii interziceti sigur acest lucru va avea rezultate negative intai asupra copilului si apoi asupra rezultatului pe care il asteptati dv.
Mai exact, rezultatul asteptat de dv. nu stiu daca are mari sanse sa se implineasca, dar astfel va atrageti si dezaprobarea... aproape oricui intelege ca un copil are 2 parinti, inclusiv a judelui.
IN plus, prin ceea ce faceti provocati tatal la aceste procese stupide care, ma tem ca in astfel de cazuri, continua cu anii. Stalcind un copil, sarmanul, care ajunge pe plan secund, in spatele unor parinti care se gandesc mereu ce pot si ce nu pot sa faca EI, nu EL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara/drept vizita lexyaly lexyaly Am divortat de un an si aproape 2,copilul ramanand in custodia mea dar pe hotararea judecatoreasca nu s-a pus un program de vizita pt tata,ci doar pensia ... (vezi toată discuția)
Perioada care ii revine tatalui sa stea cu copilul letitziaS letitziaS Buna ziua. Am un copil de 2 ani,iar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. In urma diferitelor neintelegeri intre noi, eu consider ca o despartire ar fi ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinti-circumstante turian maria mihaela turian maria mihaela trebuie sa-mi spun povestea pe scurt ca sa intelegeti despre ce e vorba.sotul e plecat din ianuarie afara din tara.minciuni multe,ca lucreaza si nu castiga,bla ... (vezi toată discuția)