cioan a scris:
Este practic imposibil ca dupa fotografiile efectuate sa se stabileasca daca distanta lasata libera pentru circulatia pietonilor a fost de un metru sau mai mult.
de acord ca este dificil de stabilit dupa plansele foto daca distanta lasata libera este de mai mica de 1m dar tocmai lucrul acesta trebuie sa il demonstreze politia locala la proces.
este in sarcina politiei sa demonstreze ca s-a incalcat codul rutier.
atunci care mai este rostul fotografiilor facute de catre politistii comunitari?
cu putina bunavointa se poate stabili cu ajutorul ochiometrului daca spatiul lasat liber permitea circulatia unui pieton cu latimea de 1m sau trecerea a doi pietoni unul pe langa altul.
care mai este rostul planselor foto trimise de politie in cazul constatarilor facute prin inregistrare cu mijloace omologate cand nu se poate identifica nr de inmatriculare si nici macar culoarea masinii, stiut fiind faptul ca plansele foto sunt alb-negru?
cand am spus presedintelui de sedinta ca din consultarea planselor foto nu se identifica nr masinii si ca masina din planse nu este masina mea am pierdut procesul pe motivul ca observarea contraventiei s-a facut direct de catre agentul constatator! asta era pe vremea cand nu aveai drept la recurs.:(