avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... evaluare la comanda
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

evaluare la comanda

Buna ziua! Sunt angajata in cadrul unei primarii in care noul primar nu ma agreaza deloc. Am rezistat cateva luni, cativa colegi au demisionat. Evaluarea pe care mi-a facut-o la sfarsitul anului are calificativul nesatisfacator, adica sunt in plus, zice el. Am facut contestatie la primarie si urmeaza sa-l dau in judecata. Intrebarea mea pentru cei care au putin timp sa citeasca mesajul, este daca are rost sa ma lupt cu morile de vant, atata timp cat puterea o au ei, iar pe mine nu ma asculta nimeni. Stiu ca nu este un caz singular si multi au cedat, dar eu zic ca merita incercat. Voi ce ziceti? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Claudiu Druia , Consilier juridic 12:02, 28 Ianuarie 2009
Daca din start puneti problema ca veti lupta cu morile de vant, credeti ca le veti bate?
Sugestia noastra este sa va cautati loc de munca in alta parte si cand v-ati gasit, go for it !
Sugestia mea este sa va luptati, chiar daca ei au puterea!
Daca nu s-ar fi gasit cate unul care sa nu se lase doborat, evolutia rasei umane nu ar fi fost posibila.
In primul rand numai dvs. puteti evalua daca merita sa luptati cu primarul sau nu. Ganditi-va la presiunile la care veti fi supusa in cazul in care veti castiga in instanta dreptul de a munci in continuare sub comanda acestui primar.

In al doilea rand, evaluarea nu o face primarul, ci o comisie de evaluare din care primarul nu face parte. Puteti contesta la ANFP (in cazul in care sunteti functionar public) si in instanta evaluarea realizata de aceasta comisie, rezultatul fiind modificarea calificativului dvs. si, in concluzie, imposibilitatea primarului de a va demite.

Mai exista si varianta nr. 3, ceva mai sadica: asteptati sa va demita, faceti ulterior contestatia in instanta, castigati dreptul de a va reangaja si trebuie sa va plateasca retroactiv salariul pentru perioada in care ati fost demisa si dupa aceea dati-va demisia :P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire art 78 cm Mihai Pop Mihai Pop Buna seara! Am fost demis din functia detinuta ( director adjunct) in martie 2009 in urma unei evaluari facute de Consiliul de administratie al ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor-urgent eujad eujad o salariata care nua vrut sa plece din societate tb data afara pe necorespundere.S-a facut decizie de testare ( 15 zile ), ieri a dat testul, nu a trecut , ... (vezi toată discuția)
Contestatie raport evaluare performante functionari publici magdadn magdadn va rog, nu am gasit pe forum discutii cu privire la contestatia pe care persoana evaluata o poate face, asadar va rog un sfat. situatia este urmatoarea: am ... (vezi toată discuția)