avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Varianta colaborare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Varianta colaborare

Buna ziua,

M-am lovit de o problema careia nu ii prea gasesc raspuns. Stiu ca este destul de complicata solicitarea mea dar ma gandesc ca exista cineva care s-a mai lovit de astfel de situatie.

Eu sunt administratorul unei firme romane care angajeaza figuranti pentru reclame, prezentari, seriale. Am ocazia de a contracta pentru o firma din Elvetia 3 ani de reclame. Eu filmez clipurile solicitate cu oameni recrutati de mine (pe care ii contractez fie cu contract de munca fie cu contract de cesiune drepturi de autor), cu echipamentul meu, in locatiile inchiriate de mine si le distribui catre firmele contractante, cam asta ar fi activitatea.
Firma elvetiana ar dori sa ma contracteze pe mine pentru a pune la dispozitie echipamentul si diferiti figuranti alesi de ei (care nu au nici un contract cu mine, ci doar sunt intr-o baza de date a mea) contra unei sume fixe lunare, si ei ar dori sa contracteze figurantii in mod direct si sa ii plateasca ei direct pentru materialele realizate.
Cum pot da eu curs, legal, acestei solicitari? Ce fel de contracte ar trebui sa am eu. Vreau doar cateva idei de la care sa pot pune bazele acestei colaborari.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Notificare in perioada de proba Eugen25 Eugen25 Am fost angajat al unei multinaționale din domeniul distribuției piese auto si am încetat să mai lucrez fiind în perioada de proba la semnarea notificarii ... (vezi toată discuția)
Probleme cu politia economica seacrew seacrew Lucrez la o firma care se ocupa cu inchirierea de echipamente si am fost desemnat pentru service pentru o locatie inchiriata de un client . Dupa o perioada ... (vezi toată discuția)
Este contractul de inchiriere locuinta titlu locativ? eugen82 eugen82 Exista vreo lege care defineste notiunea de \"titlu locativ\"? Este sau nu \"titlu locativ\" un contract de inchiriere a unui imobil in care se specifica ... (vezi toată discuția)