Exista vreo lege care defineste notiunea de "titlu locativ"?
Este sau nu "titlu locativ" un contract de inchiriere a unui imobil in care se specifica faptul ca este destinat pt. locuinta si care este inregistrat la administratia financiara? Pun aceasta intrebare in legatura cu conditiile de dovada a domiciliului pt. obtinerea unei carti de identitate.
O.u.g. nr 97/2005 Art. 27. - Dovada domiciliului se poate face cu unul dintre următoarele documente: a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;
Va multumesc
Prin titlu locativ se intelege dreptul pe care il are cineva de a folosi un spatiu de locuit in baza unui contract de inchiriere, contract de vanzare cumparare etc. Deci contractul de inchiriere este un titlu locativ.
Pentru obtinerea actului de identitate trebuie acordul proprietarului in cazul in care dvs. ati inchiriat acest imobil.
Nu este necesar acordul proprietarului, este suficienta prezentarea contractului de inchiriere.
Art.27 de mai sus spune "unul dintre ..", deci oricare este suficient.
Atunci daca contractul de inchiriere este titlu locativ , este suficient.
Acordul proprietarului urmeaza la alin.b) cu gazduitorul, este valabil pt. situatia in care cineva locuieste la domiciliul altcuiva de obicei fara plata (la rude, etc.)
Am mai postat ieri topicul cu cartea de identitate si am constatat ca multa lume si inca la ghisee la evid.populatiei face aceasta confuzie cu necesitatea prezentarii proprietarului in persoana.
Nu este cazul contractului de inchiriere inregistrat insa la adm.financiara, ceea ce mi s-a confirmat dupa telefoane si nervi la directia ev.populatiei.
va multumesc pt.raspuns , as fi dorit insa sa ma lamuresc ce lege defineste titlul locativ. In legea locuintei nu este definit.
Nu trebuie , acordul si l-a dat prin semnarea contractului de inchiriere si inregistrarea la adm.financiara.
Deasemenea textul legii este f.clar, oricare dintre actele de la lit. a), b) etc este suficient, deci si numai cel de al lit.a) - titlul locativ , in speta contractul.
Mi s-a confirmat cum am scris si mai sus de o doamna directoare la ev.populatiei.
As dori daca stie cineva sa aflu unde in ce lege, cod.. este definit titlul locativ?
Chirias
Liana21
Va rog sa-mi spuneti, daca un chirias care a locuit intr-un apartament inchiriat mai mult de doi ani are dreptul sa solicite proprietarului sa faca demersurile ... (vezi toată discuția)