avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Reglementãri pentru realizarea unui site de muzicã
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Reglementãri pentru realizarea unui site de muzicã

Buna ziua stimata echipa! Am o intrebare la dvs ...asi vrea sa imi fac un site de muzica ,asi vrea sa stiu daca incalc vro lege daca fac sit de muzica?Pot pati ceva?Multumesc...o zi buna
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 12:20, 2 Octombrie 2012
deci eu asi vrea sa imi fac un sait de muzica...la ce riscuri ma asum?pot pati ceva?va multumesc
Consultati Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. In ceea ce priveste drepturile de autor, aceasta prevede:

Art. 19.
Dreptul de comunicare publica prin intermediul inregistrarilor sonore sau audiovizuale reprezinta dreptul exclusiv al autorului de a autoriza comunicarea catre public a unor lecturi, interpretari muzicale sau scenice ori a altor forme de fixare a operei sale in inregistrari sonore sau audiovizuale.
...
Art. 34.
(1) Nu constituie o incalcare a dreptului de autor, in sensul prezentei legi, reproducerea unei opere fara consimtamantul autorului, pentru uz personal sau pentru cercul normal al unei familii, cu conditia ca opera sa fi fost adusa anterior la cunostinta publica, iar reproducerea sa nu contravina exploatarii normale a operei si sa nu il prejudicieze pe autor sau pe titularul drepturilor de exploatare.
(2) Pentru suporturile pe care se pot realiza inregistrari, sonor sau audiovizual, cat si pentru aparatele ce permit reproducerea acestora, in situatia prevazuta la alin. (1), se va plati o remuneratie stabilita conform prevederilor prezentei legi.

[ link extern ]
Ceea ce doriti Dvs. sa faceti, se numeste comunicare publica a unor opere/compozitii muzicale care sunt protejate de legea dreptului de autor.
Dupa lecturarea legii mentionate mai sus, luati legatura cu ORDA pentru a afla care sunt tarifele ce trebuie achitate pentru utilizarea operelor muzicale pe care doriti sa le faceti publice pe site-ul pe care intentionati sa-l realizati.
[ link extern ] /
L.C.

si sunt atatea site de muzica pe net dc nu patesc nimic?
Nu avem de unde sa stim daca platesc sau nu drepturi de autor aceste site-uri dar exista organisme autorizate sa le verifice si sa ia masuri pentru ca legea sa fie respectata.
Asociatia Industriei Muzicale din Romania reprezinta interesele si drepturile principalelor case de productie muzicala din Romania si din strainatate si monitorizeaza constant mediul online pentru a preveni si a combate pirateria.
[ link extern ]
L.C.
orda nu acorda licentele de comunicare publica. numai organismele de gestiune colectiva UCMR ADA, CREDIDAM, UPFR acorda aceste licente. in plus daca siteul vinde muzica (download), trebuie incheiate contracte de cesiune de dr patrimoniale de autor cu toti titularii care au drepturile respective (ex casele de muzica).

este foarte complicat o asemnea platforma de download. trebuie sa se stie cu exactitate situatia de fapt- ce fel de site este (numai ascultare muzica in streaming, download?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizarea comunicarii publice a operelor muzicale si audiovizuale sisimona sisimona In multitudinea de taxe pe care trebuie sa le plateasca un hotel cu restaurant exista si aceste taxe pentru obtinearea unor licente ce ne permit difuzarea de ... (vezi toată discuția)
Muzica în cafenea andreeakristina andreeakristina buna ziua, in cazul in care deschid o cafenea in care vreau sa pun muzica sau sa ruleze programe tv, ce autorizatie am nevoie sau unde se platesc drepturile ... (vezi toată discuția)
Cui platesc pt muzica??? ContSters94154 ContSters94154 am un bistro si tot apar noi \"domni\" care pretind bani pe motivul ca este muzica ambientala. am facut deja un contract si platesc pt asta la ceva uniune cu ... (vezi toată discuția)