avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Buna ziua. Copilul meu implineste 1 an pe 12.10.2012. Daca ma reintorc la munca pe 11.10.2012, pot beneficia de cei 500 ron (stimulent de insertie)? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:01, 19 Octombrie 2012
1. Da, puteti beneficia de stimulentul de insertie incepand si cu o zi inainte de a implini copilul 1 an, daca ati optat pentru CCC pana la 1 an.

2. Legea spune ca trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an, fara a preciza un termen minim inainte de a implini copilul 1 an.

3. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
...

Buna ziua.Sotul meu beneficiaza de stimulentul de insertie, de la nasterea fetitei, a depus actele, i s-a aprobat, il primim lunar.Problema e urmatoarea: de 3 luni si-a schimbat locul de munca, am anuntat la Directia de Asistenta Sociala, ne-a cerut copie dupa noul contract de munca si a fost totul ok, am primit in continuare stimulentul.Insa azi l-au anuntat pe sot ca din cauza unor probleme interne ale firmei, contractele lor de munca se vor modifica, adica le vor face contracte de munca doar pe 2 ore, nu 8 ore cum era pana acum.Oare acest lucru va afecta acordarea stimulentului? va rog mult sa ma lamuriti! O zi frumoasa!
Nu conteaza ce timp de lucru are pe contractul individuasl de munca, va primi in continuare stimulentul de insertie.
Multumesc de raspuns.Inca o intrebare as avea: e adevarat ca angajatorul nu poate sa iti desfaca contractul individual de munca , pe perioada in care primesti stimulentul? asa am citit pe un alt site.
Da, asa este, iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate .

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie andreeamatei andreeamatei Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va ... (vezi toată discuția)
Intoarcere la locul de munca any1986 any1986 Buna ziua. Pentru concediul de cresterea copilului am optat pentru 2 ani. Daca revin la locul de munca inainte sa implineasca copilul 1 an, primesc ceva ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie julia2 julia2 Buna ziua, Copilul meu implineste 1 an pe 04.07.2013,beneficiez de stimulent daca imi reiau activitatea pe 25.06.2013?( am optat pentru CCC de 2 an ... (vezi toată discuția)