1. Da, puteti beneficia de stimulentul de insertie incepand si cu o zi inainte de a implini copilul 1 an, daca ati optat pentru CCC pana la 1 an.
2. Legea spune ca trebuie sa reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an, fara a preciza un termen minim inainte de a implini copilul 1 an.
3. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:
Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.
...
Buna ziua.Sotul meu beneficiaza de stimulentul de insertie, de la nasterea fetitei, a depus actele, i s-a aprobat, il primim lunar.Problema e urmatoarea: de 3 luni si-a schimbat locul de munca, am anuntat la Directia de Asistenta Sociala, ne-a cerut copie dupa noul contract de munca si a fost totul ok, am primit in continuare stimulentul.Insa azi l-au anuntat pe sot ca din cauza unor probleme interne ale firmei, contractele lor de munca se vor modifica, adica le vor face contracte de munca doar pe 2 ore, nu 8 ore cum era pana acum.Oare acest lucru va afecta acordarea stimulentului? va rog mult sa ma lamuriti! O zi frumoasa!
Nu conteaza ce timp de lucru are pe contractul individuasl de munca, va primi in continuare stimulentul de insertie.
Multumesc de raspuns.Inca o intrebare as avea: e adevarat ca angajatorul nu poate sa iti desfaca contractul individual de munca , pe perioada in care primesti stimulentul? asa am citit pe un alt site.
Da, asa este, iata ce spune OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1), precum și concediul fără plată prevăzut la art. 6 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.
(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate .
(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.