avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

Daca copilul este nascut pe 10 08 2011 si am revenit la serviciu pe 10 08 2012 pot beneficia de stimulenul de insertie?Am optat pentru ccc de un an. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreeamatei , utilizator 21:18, 15 Octombrie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune:

Art. 7
(1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3, inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

2. - Asadar pentru a beneficia de stimulentul de insertie trebuie sa reluati activitatea cel mai tarziu cu o zi inainte de a implini copilul 1 an.
- Daca dvs. ati reluat activitatea chiar in ziua cand copilul a implinit 1 an nu mai beneficiati de stimulentul de insertie.

3. Dar sa asteptam sa fie publicata in M.O. legea de modificare a legislatiei pentru CCC poate aveti bafta si veti beneficia de stimulentul de insertie.
Multumesc pentru raspuns. Nu stiti cand va fi publicata legea de modificare a legislatiei pentru CCC in M.O. cu aroximatie ?
1. A fost publicata in M.O. 699/11.10.2012 Legea 166/09.10.2012 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea și completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistență socială.

2. Acum trebuie sa apara si modificarea Normelor de aplicare a OUG 111/2010.
Dupa adoptarea noilor modificari, art.7 din OUG nr.111/2010 prevede :
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă, după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;
...

Asadar, trebuia sa reveniti la munca inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an pentru a benefcia de stimulentul de insertie.
Va rog frumos cand apar modificarile OUG 11/2010 sa imi spune-ti si mie.Multumesc

Alte discuții în legătură

Stimulent crestere copil geo_kemy geo_kemy Buna ziua, Momentan sunt in concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani si m-ar interesa daca ma intorc la serviciu mai devreme (adica de luna ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie trinc_carmen trinc_carmen Daca raman in CCC pana la un an ,iar daca dupa 3 luni ma reangajez primesc stimulentul de inserie pana are copilul 2 ani ?Multumesc. (vezi toată discuția)
Crestere copil pana la 2 ani oanca oanca buna ziua, as vrea si eu sa stiu: daca optez pentru concediu de crestere copil pana la 2 ani si ma intorc la munca inainte de 1 an, m-ai primesc indemnizatie ... (vezi toată discuția)