Actualul meu angajator a descoperit ca primea cadouri de la furnizor si m-a acuzat de furt. Sub presiune psihica m-a pus sa scriu o declaratie ( a chemat un ofiter de politie, prieten de-al sau, in timpul sau liber care m-a amenitat cu urmatoarele : ca isi ia arma din masina si ma impusca, ca ma duce la padure etc) ca am substras din firma cadourile respective( cosiderandu-le marfa de la furnizori la care el nu a primit documentele pentru ca le-am aruncat eu. Acum ma ameninta ca va depune respectiva declaratie la politie daca nu ii aduc banii(valoarea cadourilor initial 20 000 ron dupa care s-a ajuns la 60 000 ron), a ajuns la amenitari si asupra familie mele. Din declaratie (pe care am dat-o in prezenta lui si a politistului) reiese ca as fi savarsit un furt, pana la solutionarea procesului pot fi arestat preventiv? Presupusul furt cu a avut loc in coditii normale si in timpul lucrului cu mijloacele de la lucru, adica nu pot fi considerat un pericol social.
ar fi furt daca respectivele cadouri erau in posesia cuiva si Dvs le-ati sustras. Din ce imi spuneti Dvs nu pare a fi furt. Recomandarea mea este sa va duceti la un avocat si sa vedeti despre ce este vorba. Parerea mea, din ce spuneti, este ca e vorba de un dosar civil nu penal. Bineinteles, noi n'avem de unde sa stim toate circumstantele dosarului, dar nu pare ca ati risca arestul preventiv.
Sfatul meu clar este urmatorul : mergeti si discutati cu un avocat
Ce calitate aveati dvstra in acea firma?Au existat documente pe acele marfuri?Daca au exista acest lucru se poate verifica usor la furnizor,daca dvstra v-ati insusit aceste marfuri,fapta ar putea fi incadrata la furt sau delapidare in functie de circumstante,asa ca reflectati bine.
Mie un pare aici o infractiune de santaj savarsite de catre seful dvs impreuna cu prietenul sau ofiter in politie. Daca dvs dovediti ca ati scris si semnat declaratia sub presiune psihologica a unor diverse santaje,amenintari, etc respectiva declaratie este nula impotriva dvs.
Da, si mie imi pare sa fie vorba de infractiunea de santaj.
Puteti incerca sa consultati un avocat pentru o analiza concreta pentru ca riscati sa fiti acuzat penal si trebuie sa stiti cum sa procedati in mod precis pentru a iesi din aceasta incurcatura.
Acuzat pe nedrept
pauldorin87
sunt acuzat intr un dosar penal prin declaratie mincinoasa precum ca as fi deposedat de o suma de bani pe un amic.am asistat la un schimb de telefon intre 2 ... (vezi toată discuția)
Talharie
Alexamy
Salut.
As dori si eu un sfat referitor la cazul urmator si la ce anume risca prietenul meu (A).,
A se duce la B sa il traga la raspundere pentru ca a ... (vezi toată discuția)