avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Schimbare administrator/asociat SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Schimbare administrator/asociat SRL

Va rog sa-mi spuneti daca predarea tuturor actelor, inclusiv cele contabile, intre vechiul administrator/ asociat si noul administrator/asociat este valabila daca este mentionata in hotararea depusa la ONRC pentru a se face aceasta schimbare de asociati.Ar mai trebui si un proces verbal de predare-primire si ce ar trebui sa contina acesta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gbio2008 , utilizator 05:25, 2 Octombrie 2012
Sa o luam pe etape si d-voastra veti vedea ce ati infaptuit deja si ce a mai ramas:
1. Hotararea asociatilor de revocarea vechiului administrator si numirea altuia+ descarcarea de gestiune a administratorului vechi.
2. Intocmire act constitutiv actualizat cu noul administrator.
3. Prezentarea la registrul comertului pentru a inregistra aceasta mentiune.
4. Proces verbal de predare-primire a tuturor actelor care intra in grija unui administrator.
Este vorba de un SRL care a avut asociat unic(si implicit functia de administrator).S-a depus la ONRC actul constitutiv actualizat si hotararea prin care se modifica urmatoarele:
-majorare de capital social prin cooptare de nou asociat
-revocare vechi administrator si numire ca administrator pe noul asociat
Se asteapta rezolutia la aceste modificari si apoi se va trece la a doua etapa(tot cu statut actualizat si hotarare): cedare de parti sociale si iesirea primului asociat.
Despre cea de-a doua hotarare intrebam anterior, daca este valabil legal sa se mentioneze in ea si predarea-primirea documentelor societatii, inclusiv cele contabile.
Dupa aprobarea si inregistrarea mentiunii cu privire la cesiune si revocare - numire a administratorului in evidentele Registrului Comertului intocmiti in doua exemplare un proces - verbal de predare - primire a documentelor societatii. Un exemplare ramane la noul asociat / administrator, un exemplar la vechiul asociat / administrator.
Nu este obligatoriu sa mentionati in hotararea a doua cu privire la predarea - primirea documentelor.
Va multumesc pentru raspunsuri dar as avea rugamintea sa-mi dati un model de PV, ce documente ar trebui trecute in el(sunt o gramada de documente contabile, chiar trebuie trecute toate?).
Cam da. Trebuie sa inscrieti in procesul - verbal de predare - primire toate documentele societatii pe care le predati. Nu exista un model anume, intocmiti pur si simplu un proces - verbal de predare primire in care scrieti fiecare document pe care il predati, numarul de file (spre exemplu - registrul jurnal, un exemplar cu 50 file).

Alte discuții în legătură

Cum pot sa ies din reg com ? GENAN GENAN Am o problema sa va aduc la cunostiinta . am fost administrator al unui srl cu profil medical fara sa am actiuni in firma. in oct asociatii mi-au acceptat ... (vezi toată discuția)
Documente necesare pentru numirea unui nou administrator vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce documente sunt necesare la ONRC pentru revocarea din functie a unui administrator si numirea altui administrator. (vezi toată discuția)
Cedare firma cu datorii cristinahajdu cristinahajdu Firma sc W srl. Are datorii ---2000(salarii) la stat ---15.000 tva la stat ---30.000 datorie la alte srl Firma are 2 ... (vezi toată discuția)