avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act de formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act de formare profesionala

buna ziua,

am rugamintea sa imi spuneti in baza carui articol se intocmeste un act aditional de formare profesionala?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:28, 5 Octombrie 2012
Art.196 alin.2 C.mun.: Modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.
multumesc mult
mai am o intrebare legata de un acvt de formare profesionala s.a.: putem stabili prin act urmatoarele conditii pentru angajat:
1. acesta trebuie sa promoveze cu succes cursul
2. trebuie sa nu aiba initiativa incetarii cim timp de 2 ani de la finalizarea& promovarea cursuluiu
3. de asemenea daca nu finializeaza cu succes cursul
trebuie in toate cele 3 cazuri sa restituie suma de curs angajatorului

multumesc
Da, in baza principiului libertatii de vointa contractulae puteti insera in actul aditional astfel de clauze ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza contractuala in urma unui curs CiobanuAlexandru01 CiobanuAlexandru01 Buna ziua, In urma cu 2 luni m-am angajat la o firma ca si Ing. CNC, in urma discutiilor la interviu mi s-a spus ca o sa beneficiez de formare profesionala ... (vezi toată discuția)
Program de trainee anisu anisu Buna ziua, anumite companii au implementat programe de trainee pentru studenti/ proaspat absolventi. Am cateva intrebari legate de configuratia d.p.d.v. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Buna seara, va rog in actul aditional la CIM pivind cursul de formare profesional pe care il urmez, trebuie sa fie trecuta si valoarea cursului pe care il ... (vezi toată discuția)