Buna ziua!
Am un credit ipotecar ca persoana fizica,la care inregistrez restante(dar platesc lunar cat pot).In caz de executare silita,exista posibilitatea sa-mi execute si partile sociale pe care le detin la o societate?Mentionez ca sunt unic asociat si firma detine un apartament si o masina.
Va multumesc!
cf art 66 din lg 31/1990 o executare nu este posibila, doar o poprire a dividendelor si a partii cuvenite in urma lichidarii firmei.
DAR, exista o mare presiune si discutii doctrinare daca acest art 66 este corect aplicat sau nu mai ales ca partile sociale pot fi puse garantie cf lg 99/1999 (abrogata in prezent de NCC).
dar aveti sanse sa blocati o eventuala cerere de executare silita in acest sens.
Da, este posibil, fara indoiala. partile sociale detinute de asociatul unic pot fi sechestrate si vandute prin executare silita de catre executorul judecatoresc, la cererea creditorului.
Daca existau si alti asociati, in societate, atunci putea vorbi de un drept al acestora de a nu se asocia cu oricine intr-o societate de persoana, asa cum este SRL-ul respectiv.. Cum nu sunt alti asociati, se va aplica cu succes alin 2 al articolului 66 Legea 31/1990 si se vor vinde toate partile sociale... in fapt toate activele societatii respective.
aveti o sentinta in acest sens, as fi foarte interesat? eu am gasit numai practica juridica in sens contrar, in care nu se admite vinzarea partilor sociale tocmai din cauza art 66.